Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Τα μετρά στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί, όμως όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα. 

Επίσης, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1, 2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Σταϊκούρας: «Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας»

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει αύριο, 26 Φεβρουαρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6712360173857149034
Σχόλια
item