Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων κατά… πάντων για τα κρούσματα στα σχολεία

Eπίθεση στο υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση εξαπολύει η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία της πόλης. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ως Ένωση Γονέων,  πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, από την περασμένη Άνοιξη,  αλλά και μετά,  με τη νέα 2μηνη φθινοπωρινή καραντίνα. 

Με κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, υπομνήματα και συναντήσεις με τους αρμοδίους απαιτούσαμε εναγωνίως ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία,  για να μπορούν να είναι ανοιχτά, ως οφείλουν , με ασφάλεια και υγιεινή.  

Όλο αυτό το διάστημα, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας όχι απλά κωφεύουν, αλλά  με περίσσιο λαϊκισμό και αξιοποιώντας  ενίοτε με χυδαίο τρόπο την πανδημία, επιδίδονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και  δηλώσεις αυταρέσκειας». 

Ευθύνες καταλογίζει επίσης στον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια που, όπως αναφέρει, «επί τόσους μήνες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά  για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Η Ένωση δεν χάνει την ευκαιρία να περάσει σε ένα διαφορετικό θέμα καυτηριάζοντας  και το νόμο Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια. 

Κάνει λόγο για «εκπαιδευτικά “τερατουργήματα” που σαρώνουν ό,τι θετικό έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση, προσθέτοντας ανυπέρβλητους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των οικογενειών που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα»!

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων κατά… πάντων για τα κρούσματα στα σχολεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1891139852163185945
item