Γιάννενα: Ας εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος Γιάννενα: Ας εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ας εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος

Διαβάζουμε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους δημότες να φροντίζουν για το μάζεμα των περιττωμάτων των σκύλων τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην καθαριότητα της πόλης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

«Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί σε διάφορους χώρους περιττώματα ζώων που δημιουργούν προβλήματα τόσο στους πεζούς όσο και στους μικρούς μας φίλους που χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές. 

Με αλληλοσεβασμό και υπευθυνότητα μαζεύουμε ότι αφήνουν τα κατοικίδιά μας σε σακουλάκι και τα ρίχνουμε στους κάδους απορριμμάτων. Με αυτό τον τρόπο σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον», αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος Ν. Τσόλης.

Καλά κάνει ο αρμόδιος σύμβουλος και παρεμβαίνει για ένα θέμα που η καθημερινότητα το βρίσκει μπροστά της καθημερινά, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν καμιά σημασία στο συγκεκριμένο θέμα αφήνοντας τα σκυλιά τους να βρωμίζουν πάρκα, παιδικές χαρές και πεζοδρόμια –ατιμώρητα φυσικά-  αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καν περιστατικό όπου έχει επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον από αυτούς. 

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η πόλη που έχει καταφέρει να μετατρέψει την Πανεπιστημιούπολή της σε ένα τεράστιο και επικίνδυνο  χώρο όπου αγέλες αδέσποτων σκύλων  έχουν κατακλύσει τον χώρο. 

Σκυλιά τα οποία, βεβαίως, δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με τους ιδιοκτήτες τους που τα εγκατέλειψαν εκεί όπου άλλοι πήγαν να σπουδάσουν και φοβούνται τώρα να μετακινηθούν με ασφάλεια από Σχολή σε Σχολή. 

Καλό θα ήταν λοιπόν να ανακοινώσει ο κ. Σύμβουλος και την εφαρμογή του νόμου για τα κατοικίδια που προβλέπει ηλεκτρονική σήμανση ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν άμεσα τα αδέσποτα με τους ιδιοκτήτες που τα έχουν εγκαταλείψει.

Όσο δεν γίνεται αυτό… δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.

Πηγή: SKEPTOMENOI POLITES


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ας εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1722294373410419883
Σχόλια
item