Εκάλη: Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός Εκάλη: Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκάλη: Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός

Ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών «βύθισε» στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής και έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα βόρεια προάστια, χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Κατόπιν συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το απόγευμα της Τρίτη (16.02), το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να διαθέσει έναν ισοπεδωτή (γκρέιντερ), έναν φορτωτή και 10 ομάδες 4-5 ατόμων με αλυσοπρίονα στον δήμο Διονύσου, για την αντιμετώπιση τη κακοκαιρίας και αποκατάσταση των ζημιών. 

Επιπρόσθετα το Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων κήρυξε σε ετοιμότητα επιπλέον τμήματα και Μέσα για να συνδράμουν όπου απαιτηθεί.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο στρατός, που βρίσκεται στα βόρεια προάστια από το πρωί, απομακρύνει και κόβει σπασμένα δέντρα για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στην περιοχή και να μπορέσουν να επιχειρήσουν οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως το απόγευμα της Τρίτης (16.02), με απόφαση του ΓΕΕΘΑ μετέβησαν άμεσα στο στρατόπεδο «Καποτά» του Μενιδίου, προσωπικό και Μέσα από τη Μονάδα του Μηχανικού στο Λουτράκι. 

Τα μηχανήματα αυτά του Στρατού Ξηράς αποφασίστηκε να πάνε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο προκειμένου να είναι κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα βόρεια προάστια της Αττικής όπου υπάρχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. 

Υπενθυμίζεται πως από την Τρίτη ο δήμος Διονύσου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκάλη: Στη «μάχη» με την κακοκαιρία και ο στρατός
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3897613551146577483
Σχόλια
item