Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το Έργο διευθέτησης του ρέματος Λάκκας

Ολοκληρώθηκε το Έργο διευθέτησης του ρέματος Λάκκας εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, καθώς και η κατασκευή μία γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18 Χ 18m 2. 

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας. 

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.819.268,39€, χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και στοχεύει στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Με εντατικούς ρυθμούς απαντούμε έμπρακτα στην αναντίρρητη ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας. Γρήγορα και αποτελεσματικά υλοποιήσαμε ένα ουσιαστικό έργο, πολύ πιο πριν από το προβλεπόμενο διάστημα αποπεράτωσής του. 

Ανταποκρινόμενοι οριστικά στις τωρινές, αλλά κυρίως στις μελλοντικές απαιτήσεις θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα, συνεχίζουμε κάθε ενέργεια για τη διασφάλιση της προστασίας των συμπολιτών αλλά και του περιβάλλοντος».

Πηγή: thespro.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το Έργο διευθέτησης του ρέματος Λάκκας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1191405062767922786
item