Θεσσαλονίκη: Χημικά στην πορεία των φοιτητών για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών, που διαμαρτύρονται για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Όταν οι φοιτητές έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία, επιτέθηκαν στα ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην πλατεία Αρχαίας αγοράς και από εκεί περιμετρικά του μνημείου της Ροτόντας. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής.


Επιπλέον διεκδικούν άνοιγμα των σχολών χωρίς διαγραφές των φοιτητών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

«Αποκλεισμός ΑΠΘ, αυτο το νομοσχέδιο θα μεινει στα χαρτιά. Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές» αναγραφει ένα από τα πανο των διαδηλωτών.

Πηγή: Thestival
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Χημικά στην πορεία των φοιτητών για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2563460647576330807
item