Η ΕΕ ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τα συστήματα γεωγραφικών ενδείξεων.

Τη γνώμη πολιτών και οργανισμών ζητά μέσω διαβούλευσης η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αξιολόγηση του τρόπου ενίσχυσης του συστήματος των γεωγραφικών ενδείξεων.

 Στόχο αποτελεί η συγκέντρωση απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την προγραμματισμένη αναθεώρηση και τις βασικές αιτίες τους, τις επιλογές πολιτικής δράσης που μπορούν να εξετασθούν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών αλλά και τις επιπτώσεις που απορρέουν από αυτές τις διαφορετικές επιλογές.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει περίπου 3400 ονομασίες συγκεκριμένων προϊόντων όπως γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα, προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, αλκοολούχα ποτά και προϊόντα οινοποιίας στο πλαίσιο των ποιοτικών συστημάτων της: Γεωγραφική Ένδειξη (ΓΕ), Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και Εγγυημένη Παραδοσιακή Ειδικότητα (TSG).

 Περισσότερες πληροφορίες αλλά και το σχετικό ερωτηματολόγιο (διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: https://www.olivenews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Η ΕΕ ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τα συστήματα γεωγραφικών ενδείξεων.
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5161364736358110794
item