Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο

Διαμορφώνεται κώδικας δεοντολογίας στο καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μιλώντας στο Mega, ο ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τόνισε ότι δύο μέρες μετά την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική βία, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας. «Ο κώδικας θέτει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών και συνοδεύεται από μια διαδικασία», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γιατρομανωλάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να τηρούνται οι κανόνες από όλους τους φορείς και ειδικά αυτούς που λαμβάνουν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ, ταυτόχρονα, να εξασφαλίζεται η εύρυθμη και διαφανής διαδικασία στις επιτροπής των εξετάσεων.

Απαντώντας αναφορικά με περίπτωση που παραβιαστούν οι κανόνες, ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε ότι οι συνέπειες σε πρώτο επίπεδο είναι πειθαρχικές. «Αν υπάρξει ποινική διάσταση, τότε αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Τέλος, για το θέατρο, υποστήριξε πως και εκεί χρειάζεται μια αντίστοιχη πρακτική. «Όλοι αναλαμβάνουμε από το ρόλο και την αρμοδιότητά μας τις υποχρεώσεις και όλοι μαζί πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο κ. Γιατρομανωλάκης.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 590416584978380967
Σχόλια
item