Γώγος: Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος και όλα θα κριθούν στην τήρηση των μέτρων

Ο Χαράλαμπος Γώγος, την πρώτη ημέρα της επιβολής των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τόνισε πως η τήρηση των μέτρων είναι το σημείο «κλειδί» που θα κρίνει την πορεία που θα βαδίσει η χώρα μας.

Κορωνοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη -Ολες οι αλλαγές για αγορά, σχολεία, μετακινήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε: «Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, είμαστε στην αρχή του και πρέπει να το μαζέψουμε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όπως το σκληρό lockdown, όμως ο κόσμος έχει κουραστεί. 

Ψάχνουμε την ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικά αποδεκτό, και το κοινωνικά και οικονομικά αποδεκτό. Εάν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο βασικός στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας. Το θέμα δεν είναι το κλείσιμο των μαγαζιών, στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα είναι η κινητικότητα γύρω από αυτά, είπε και εξήγησε πως η μη τήρησή των μέτρων πάει τα πάντα πίσω. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο δρόμο των εμβολίων, βρισκόμαστε κοντά σε μια ανοσοποίηση τέτοια που θα διευκολύνει τη χαλάρωση των μέτρων».

Γώγος: Τι ισχύει για το εμβόλιο της Astrazeneca

Σε σχέση με την απόφαση για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca, των κάτω των 65 ετών μόνο, εξήγησε ότι αυτό έγινε διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους άνω των 65 όχι γιατί τα δεδομένα δεν είναι καλά. «Διατηρούμε μεγάλη προσήλωση στα δεδομένα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

 Φαίνεται πως η εταιρεία θα φέρει και αυτά τα δεδομένα και για αυτές τις ηλικίες, όμως επειδή υπάρχει διαθεσιμότητα και σε άλλα εμβόλια, είπαμε να προχωρήσουμε σε αυτόν περιορισμό. Έρχονται κι άλλα εμβόλια για τους άνω των 65, όπως της Janssen, της Novavax και το Sputnik που φαντάζομαι θα εγκριθεί από τον EMA» σημείωσε.


epirusblog.gr
5 of 5
Γώγος: Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος και όλα θα κριθούν στην τήρηση των μέτρων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 361929062095658334
item