Κίνημα Αλλαγής: Η λογική του «ακορντεόν» βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική κρίση

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υγεία και την οικονομία, ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για «αντιφατικά μηνύματα» από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

 Σημείωσε πως «η λογική του "ακορντεόν" και "βλέποντας και κάνοντας" βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική κρίση» και ζήτησε «ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ, ικανή ιχνηλάτηση, δικτύωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να αναπνεύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή».

«Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει ρότα. Έχουμε έλλειψη εμβολίων και ένα τρίτο κύμα μαζί με ένα νέο lockdown. Η λογική του "ακορντεόν" και "βλέποντας και κάνοντας" βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική κρίση», είπε ο κ. Βλάχος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ανέφερε ότι πρόσφατη έρευνα της ΓΣΒΕΕ δείχνει αύξηση της φτώχειας και κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχείρησης, «που αδυνατεί να πάρει δάνειο και όταν το λαμβάνει αποπληρώνει παλαιότερο με υψηλό επιτόκιο».

Τόνισε ότι μόνη οδός είναι το ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ, ικανή ιχνηλάτηση, δικτύωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να αναπνεύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή. «Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία: τάξεις μέχρι 25 μαθητές και τεστ στους εκπαιδευτικούς» προσέθεσε και κατέληξε:

«Και φυσικά, όχι άλλα αντιφατικά μηνύματα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση: τους ενοχλεί ο συνωστισμός, όποτε τους συμφέρει τον επιτρέπουν και εφαρμόζουν κατά το δοκούν το νόμο. Χθες στα Τρίκαλα ο κ. Μητσοτάκης ήταν περιστοιχισμένος από δεκάδες παρατρεχάμενους. Δεν είναι σοβαρή εικόνα αυτή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Κίνημα Αλλαγής: Η λογική του «ακορντεόν» βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική κρίση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7543544751339636803
item