Κατσαφάδος: Για όσα με κατηγόρησε ο Τσίπρας αθωώθηκα - Σκουρλέτης: Μικρή σημασία έχει - Κεραμέως: Σοκαριστική δήλωση

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ξέσπασε το απόγευμα στη Βουλή με αφορμή τα όσα καταλόγισε στον κ. Κατσαφάδο νωρίτερα ο κ. Τσίπρας και συγκεκριμένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Οκ. Κατσαφάδος κατέθεσε στα πρακτικά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου με τον κ. Σκουρλέτη να υποστηρίζει ότι μικρή σημασία έχει η δικαστική απόφαση.

Ο κ. Κατσαφάδος μετέβη αργά το απόγευμα στη Βουλή και ζήτησε τον λόγο κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως είπε ψέματα: "Ωμά ψέματα. Το δικαστήριο έχει αθωώσει πανηγυρικά και εμένα αλλά και τους υπολοίπους που κατηγορήθηκαν. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου σήμερα ο οποίος τότε ήταν εκεί δηλώνει ότι εγώ δεν ήμουν καν παρών στα επεισόδια εκείνη την ημέρα" είπε ο κ. Κατσαφάδος καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής την αθωωτική απόφαση και τη δήλωση του πρύτανη.

Λάδι στη φωτιά έριξε όμως η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος όχι απλώς δεν δέχθηκε όσα είπε ο κ. Κατσαφάδος αλλά έδειξε να απαξιώνει και την απόφαση του δικαστηρίου: "Να πω ότι αποτελεί πρόκληση η παρουσία του κ. Κατσαφάδου, είναι λίγο. Θράσος;(...) Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης. 

Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Κατσαφάδος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για οτιδήποτε άλλο; Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη. Ήταν πρωταγωνιστές οι της ΔΑΠ; Ήταν. Διεγράφη προσωρινά γι’ αυτό; Διεγράφη. Αυτά είναι τα γεγονότα, που δεν έχουν το θάρρος, ούτε η κα υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός να διαψεύσουν" είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση της Ν.Δ: «Μα είναι δυνατόν να λέτε δεν έχει σημασία μια δικαστική απόφαση που αθωώνει έναν άνθρωπο. Και τι έχει σημασία; Η δική σας «δικαστική απόφαση»; Ντροπή» απάντησε ο κ. Βρούτσης.

Κεραμέως: Σοκαριστική η δήλωση Σκουρλέτη - Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα στη Βουλή

Με αναφορά στη σοκαριστική όπως τη χαρακτήρισε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη πως η αθωωτική απόφαση για τον κώστα Κατσαφάδο σε όσα του καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρή σημασία  έκλεισε την ομιλία της επί του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η Υπουργός τόνισε ότι θα ήθελε να κλείσει μόνο με αναφορά στα σημεία σύγκλισης ωστόσο η αναφορά του κ. Σκουρλέτη τη σόκαρε: " Με σόκαρε μια αναφορά. 

Η στιχομυθία για το περιστατικό του κ. Κατσαφάδου. Ολες αυτές τις ημέρες που αναφερόμαστε στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια ο κ. Φίλης φώναζε συνεχώς Κατσαφάδος – Κατσαφάδος. 

Ο κ. Τσίπρας έχτισε την ομιλία του γύρω από αυτό το το θέμα. Ηρθε ο κ. Κατσαφάδος και έφερε αθωωτική απόφαση του 2007 και δήλωση πρύτανη πανεπιστημίου που λέει ότι δεν ήταν καν παρών ο κ. Κατσαφάδος.

Το χειρότερο είναι ότι άκουσα - και αν δεν το άκουσα καλά να με διαψεύσετε – ότι δεν έχουν σημασία οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι δυνατόν; Τι ακούγονται εδώ; Ότι δεν έχει σημασία το κράτος δικαίου; Για ποια πανεπιστήμια μιλάμε;;;

Λυπάμαι πάρα πολύ" είπε.

ΝΔ: Τα fake news Τσίπρα-Σκουρλέτη στη Βουλή για τον Κατσαφάδο

Σε ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Σκουρλέτη στο Βουλή για τον  υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδο, τονίζει:

«To μεσημέρι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να λέει χονδροειδή ψέματα στη Βουλή κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι δήθεν είχε στείλει στο παρελθόν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο. 

Υστερα από λίγες ώρες ήρθε η πλήρης διάψευσή του από δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αγγ. Κότιου που ήταν παρών στο αναφερόμενο περιστατικό και αναφέρει ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν ήταν καν εκεί. Ο κ. Κατσαφάδος παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση. 

Η πλήρης διάψευση όμως δεν πτόησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτη o oποίος την προσπέρασε σαν να μηαν υπάρχει. Αυτός που δικάζει και καταδικάζει λοιπόν δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει. 

Ο κ. Τσίπρας, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ψευδόμενος στη Βουλή, ακόμη και για πραγματικά περιστατικά. Δεν παραπλανήθηκε από συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο. Θα έπρεπε να έχουν μάθει όμως ότι έχει κοντά ποδάρια...» κακοκαιρία «Μηδεία» - Χρυσοχοΐδης: Περιορίστε τις μετακινήσεις

epirusblog.gr
5 of 5
Κατσαφάδος: Για όσα με κατηγόρησε ο Τσίπρας αθωώθηκα - Σκουρλέτης: Μικρή σημασία έχει - Κεραμέως: Σοκαριστική δήλωση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1096079962372153799
item