Πρέβεζα: Σύσκεψη για τροχαία εντός της πόλης - Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα

Κύριε Δήμαρχε,

το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, πρόσθεσε άλλον έναν συνάνθρωπό μας στον τραγικό κατάλογο θυμάτων μέσα στον αστικό ιστό της. 

Το κυκλοφοριακό μέσα στην Πρέβεζα έχει να επιδείξει μόνο ασυδοσία, ανομία, τραυματισμούς και θανατηφόρα περιστατικά, με αναλογικά υπεύθυνους όλους μας. Είναι επιβεβλημένο πλέον να περάσουμε από τα ανούσια ευχολόγια και την εθελοτυφλία στην πράξη. 

Εμείς προτείνουμε, με δική σας πρωτοβουλία, μέσα στο μήνα Φεβρουάριο την διοργάνωση μίας διαζώσης σύσκεψης για να συζητηθεί διεξοδικά το σοβαρότατο αυτό θέμα και να ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που άμεσα θα υλοποιηθούν σε πράξη και θα σώσουν ζωές. 

Αυτονόητη η αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την υγειονομική ασφάλεια. Στην προτεινόμενη σύσκεψη θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Διοικητή της Τροχαίας, της Λιμενάρχης, της Προϊσταμένης της Δημοτικής Αστυνομίας, τον επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, των προέδρων των δύο εμπορικών Συλλόγων, εκπροσώπου του ΕΚΑΒ, των Δ/ντων Ά/βάθμιας & Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, ενός εκπροσώπου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, ενός εκπροσώπου των μαθητικών κοινοτήτων της πόλης, εκπροσώπου των ΑΜΕΑ, δύο συμπολιτών μας που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα από τροχαία μέσα στην πόλη και όποιους άλλους εσείς κρίνεται απαραίτητο για ένα θέμα στην κόψη ζωής και θανάτου. Κύριε Δήμαρχε, το θέμα της υγείας και της ασφάλειας των συμπολιτών σας πρέπει να είναι η πρώτη σας έγνοια . 

Για την υγεία οι συνθήκες που επικρατούν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Για την ασφάλεια όμως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία αφού όλες οι υπηρεσίες, κρατικές και δημοτικές, που την υποστηρίζουν υπάρχουν στον Δήμο μας. 

Τα αποτελέσματα όμως δεν δικαιώνουν την ύπαρξή τους. Είναι καθήκον σας να διοργανώσετε άμεσα αυτή την συγκέντρωση, για να αναδειχθούν τα αίτια αυτού του τραγικού απολογισμού στην καθημερινότητα της πόλης. 

Εάν δεν το αποφασίσετε εσείς, θα το προσπαθήσουμε εμείς με την βοήθεια των ανώνυμων συμπολιτών μας, γιατί η απραξία σε αυτές τις περιπτώσεις ισοδυναμεί με ΣΥΝΕΝΟΧΗ. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Η Γραμματέας Κων/νος 
Λογοθέτης 
Ελένη Μίχα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σύσκεψη για τροχαία εντός της πόλης - Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5170052437719364588
item