Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα στο μετασχηματιστή βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Αττική και Πελοπόννησο

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ αφήνοντας στο σκοτάδι πάνω ένα εκατομμύριο κατοίκους της χώρας.

Η πυρκαγιά όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής εκδηλώθηκε στις 11.05 μ.μ. Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής όταν ξαφνικά πολλές περιοχές της Αττικής έμειναν έως και μία ώρα χωρίς ρεύμα. 

Συγκεκριμένα, στο σκοτάδι βυθίστηκε το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ταύρος, Μοσχάτο, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Παράλληλα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος, η Σαλαμίνα και το Αγκίστρι. 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχείρησαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αμέσως μετά την τεράστια έκρηξη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίχθηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της νύχτας και σταδιακά άρχισε να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση.


epirusblog.gr
5 of 5
Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα στο μετασχηματιστή βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Αττική και Πελοπόννησο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7095662414251175310
item