Κακοκαιρία Μήδεια: Παγετός σε Έβρο και Ροδόπη Κακοκαιρία Μήδεια: Παγετός σε Έβρο και Ροδόπη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κακοκαιρία Μήδεια: Παγετός σε Έβρο και Ροδόπη

Ασταμάτητα χιονίζει και σήμερα στις περισσότερες περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, όπου σημειώνεται παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο μηχανισμός Δήμων και Περιφέρειας παραμένει επί ποδός καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποχιονισμού και οι ρίψεις αλατιού, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η μετακίνηση εξακολουθεί να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς παραμένει η ολισθηρότητα λόγω του παγετού, ενώ στον ορεινό όγκο και στη Σαμοθράκη η μετακίνηση των οχημάτων γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεδομένων των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην:

-Εγνατία οδό, από τους Κήπους Έβρου έως τα όρια με το Νομό Θεσσαλονίκης

-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου

-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων

-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής

-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης- Αισύμης- Δερείου-ελληνοβουλγαρικών συνόρων

-Εθνική Οδό Κομοτηνής-Πόρτο Λάγους-Ξάνθης

-Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ιάσμου-Αμαξάδων

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, παρατείνεται και για αύριο η διακοπή δια ζώσης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από Τετάρτη ο κάθε Δήμος θα αποφαίνεται για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

epirusblog.gr
5 of 5
Κακοκαιρία Μήδεια: Παγετός σε Έβρο και Ροδόπη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6443726047090115388
Σχόλια
item