Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον γνωστό σκηνοθέτη -Δεύτερη μήνυση σε βάρος του για βιασμό ανηλίκου

Καταιγιστικές αναμένονται να είναι οι εξελίξεις γύρω από τις δύο μηνύσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά πολύ γνωστού θεατρικού σκηνοθέτη και αφορούν αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.

Η πιο πρόσφατη κατατέθηκε χθες από έναν 25χρονο άνδρα, ο οποίος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη, όταν ήταν σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυσή του περιγράφει ότι ο σκηνοθέτης τον πλησίασε σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, του είπε πως ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο και του υποσχέθηκε ότι χάρη στις γνωριμίες του μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει γνωστός. 

Λίγο καιρό μετά και αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του ο σκηνοθέτης τον οδήγησε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου και τον βίασε.

Το αδίκημα παραμένει νομικά «ζωντανό»

Το αδίκημα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να έχει τελεστεί το 2010, δηλαδή νομικά είναι «ζωντανό», καθώς δεν έχει επέλθει ο χρόνος παραγραφής. Ο μηνυτής αναμένεται πολύ σύντομα να κληθεί να δώσει κατάθεση και να μιλήσει αναλυτικά ενώπιον του εισαγγελέα για τα όσα περιγράφει στο κείμενο της μήνυσής του. 

Τα όσα στοιχεία εισφέρει δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες που μπορούν ταχύτατα να οδηγήσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τον σκηνοθέτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

«Από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» σχολίασε ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από την εισαγγελία να παρέμβει και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η χθεσινή μήνυση άνοιξε ένα νέο δικαστικό μέτωπο για τον πολύ γνωστό και προβεβλημένο σκηνοθέτη. Δεν είναι όμως το μόνο.

Σε βάρος του βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 5 Φεβρουαρίου ο 40χρονος Βασίλης Κ., ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και εκτενή τηλεοπτική συνέντευξη για τα όσα κατήγγειλε στη δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε πριν από 25 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών. Το περιγραφόμενο αδίκημα, παρότι είναι κακούργημα, είναι παραγεγραμμένο, καθώς έχει περάσει κατά πολύ το ανώτατο όριο παραγραφής που είναι η δεκαπενταετία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Κ.Σπυρόπουλος έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς ο μηνυτής φέρεται να έχει περιγράψει πως στο σπίτι του σκηνοθέτη έβλεπε να μπαινοβγαίνουν και άλλοι ανήλικοι, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο κλοιός γύρω από τον σκηνοθέτη φαίνεται να σφίγγει κι άλλο.

Χθες, ενώπιον του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού, έδωσε πολύωρη κατάθεση μία γυναίκα, η οποία φέρεται να εισέφερε κρίσιμα στοιχεία στην έρευνα για το πώς δρούσε ο σκηνοθέτης.

Παράλληλα, η δικηγόρος του καταγγέλλοντα Βασίλη Κ. , Μαρία Κουρτέση, η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συνόδεψε χθες στην Εισαγγελία τη συγκεκριμένη γυναίκα – μάρτυρα, έχει δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι έχει υπ’ όψιν της ακόμα τρεις καταγγελίες για αδικήματα σεξουαλικής βίας, τα οποία δεν είναι παραγεγραμμένα, με φερόμενο ως θύτη τον ίδιο σκηνοθέτη.

Επομένως, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, υπάρχει έδαφος η εισαγγελική έρευνα – όπως στην περίπτωση της έρευνας που ξεκίνησε με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου- να προχωρήσει γρήγορα και εφόσον εντοπιστούν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων να καταλήξει στην άσκηση δίωξης.

Το ενδεχόμενο στη συνέχεια να ζητηθεί από ανακριτή η σύλληψη του σκηνοθέτη, όπως έγινε στην περίπτωση του προπονητή ιστιοπλοΐας, δεν μπορεί να αποκλειστεί, εφόσον βέβαια συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, όπως πιθανή διαφυγή ή τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον γνωστό σκηνοθέτη -Δεύτερη μήνυση σε βάρος του για βιασμό ανηλίκου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3897531611566610416
item