Δημοσκόπηση ALCO: Στις 14,5 μονάδες έπεσε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς σε κακοκαιρία και πανδημία

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ζητάει να αλλάξει η νομοθεσία και να μην παραγράφεται το αδίκημα του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Πώς έκριναν οι πολίτες τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα μας. Είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών;

Η ταυτότητα της έρευνας

 

Πώς καταγράφεται η πρόθεση ψήφου των πολιτών;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 14,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι 23.5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6.6%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,6%, ΜέΡΑ25 με 3% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό;

Αλλαγή στη νομοθεσία για τον βιασμό ζητούν οι πολίτες

Στο θέμα των ημερών που αφορά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε πολλούς χώρους της κοινωνίας, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ζητάει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μην παραγράφεται το αδίκημα του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

H διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Στην ερώτηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία "Μήδεια", το 51% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά έναντι του 49% που απάντησε θετικά.

Είναι οι πολίτες ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα εμβολιασμού;

Σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, το ποσοστό ικανοποίησης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, εδώ και καιρό έχει παγιωθεί η διαφορά όσων δεν είναι ευχαριστημένοι με τη διαχείριση των αρχών.

Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία;

Τέλος, η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την είσοδο της αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, αν και εκτιμά ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού είναι λεπτό ζήτημα.

 
 

epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 14,5 μονάδες έπεσε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς σε κακοκαιρία και πανδημία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1697814952944342066
item