«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό σε ΜμΕ που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς, εκτός από τους τομείς της χρηματοδότησης, της πρωτογενούς γεωργίας, του καπνού και της αλιείας. Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και υπεράκτιες εταιρείες εξαιρούνται επίσης από το πεδίο εφαρμογής του συστήματος.

Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Ο στόχος του μέτρου είναι να βοηθήσει στην εξασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις ΜμΕ που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού. 

Η υποστήριξη δεν θα υπερβεί τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και η ενίσχυση θα χορηγηθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.


epirusblog.gr
5 of 5
«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4704054704771696705
Σχόλια
item