Γερμανία: Πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου Γερμανία: Πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου

Με τις γερμανικές αρχές να συστήνουν στους πολίτες της να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους, οι μετεωρολόγοι κατέγραψαν πολικές θερμοκρασίες στη Γερμανία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, το τσουχτερό κρύο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Χθες το πρωί, το θερμόμετρο έδειξε μείον 30,2 βαθμούς Κελσίου στην επιφάνεια του χιονιού στο Όλμπερσλεμπεν στη Θουριγγία. 

Ωστόσο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας (DWD) που μετράει την θερμοκρασία σε ύψος πέντε εκατοστών από την επιφάνεια του εδάφους, έδειξε μειον 26,7 βαθμούς Κελσίου.

«Η τελευταία φορά που είχε τόσο κρύο το Φεβρουάριο ήταν πριν από εννέα χρόνια» , όπως υποστηρίζει ο μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιονγκ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «BILD». Ο ίδιος εξηγεί πάντως ότι και οι δύο μετρήσεις είναι έγκυρες.
germania-xioni-9
«Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας μετράει την χαμηλότερη θερμοκρασία σε ύψος 2 μέτρων πάνω από το έδαφος. 

Η θερμοκρασία που καταγράφηκε πέντε εκατοστά πάνω από το έδαφος έδειξε μείον 30, 2 Βαθμούς Κελσίου. Και οι δύο μετρήσεις είναι έγκυρες», τόνισε ο Γερμανός επιστήμονας».
epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6169369636856455288
Σχόλια
item