Τον Απρίλιο τα 3 Ισραηλινά (UAV) Heron προσγειώνονται …Στην 135 ΣΜ στο Α/Δ της Σκύρου Τον Απρίλιο τα 3 Ισραηλινά (UAV) Heron προσγειώνονται …Στην 135 ΣΜ στο Α/Δ της Σκύρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τον Απρίλιο τα 3 Ισραηλινά (UAV) Heron προσγειώνονται …Στην 135 ΣΜ στο Α/Δ της Σκύρου

Τον  Απρίλιο, αναμένονται να προσγειωθούν στην χώρας μας και συγκεκριμένα στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), Heron, που αποκτήσαμε για τρία χρόνια από το Ισραήλ με την μέθοδο της χρονομίσθωσης (leasing) έναντι 39 εκατομμύριων ευρώ.

Η προσθήκη των συγκεκριμένων UAV’s θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θα προσφέρουν πολλά επιχειρησιακά οφέλη, ιδιαίτερα στον τομέα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

Το σύστημα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Heron αναμένεται να εγκατασταθεί τον Απρίλιο στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο καθώς ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ,

Το Ισραήλ αναμένεται να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία με την διαθεσιμότητα των μεταγωγικών της αεροσκαφών.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τρία αεροσκάφη έχουν  στο Ισραήλ για πλήρη εργοστασιακή συντήρηση στην ΙΑΙ(Israel Aircraft Industry).

Στα 3 C-130 θα γίνει εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης έτσι ώστε να επανέλθουν σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση. Τα μεταγωγικά θα μεταφερθούν με πλοίο στο Ισραήλ.

Εντωμεταξύ, το Ισραήλ είναι ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες για το πρόγραμμα του Εθνικού Τυφεκίου, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται να γίνουν γνωστά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα στο διαγωνισμό συμμετέχει η  IWI με το τυφέκιο TAVOR 7, διαμετρήματος 7,62mm, ενώ το τυφέκιο TAVOR X-95, διαμετρήματος 5.56mm απορρίφθηκε λόγω διαμετρήματος , καθώς και με το πιστόλι 9mm MASADA και πιστόλι 9mm JERICHO.

Πέρα όμως από τα πρόγραμμα που έχουν ήδη δρομολογηθεί η Ελλάδα ενδιαφέρεται και για αρκετά ακόμα οπλικά συστήματα του Ισραήλ

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας του Ισραήλ το φημισμένο «Iron Dome». …

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Τον Απρίλιο τα 3 Ισραηλινά (UAV) Heron προσγειώνονται …Στην 135 ΣΜ στο Α/Δ της Σκύρου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9076685842067383785
Σχόλια
item