Άρτα: 23 οι ασθενείς στην κλινική COVID και στην μονάδα λοιμωδών του νοσοκομείου της Άρτας

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών στα νοσοκομεία της περιοχής...

Η πίεση είναι ήδη αισθητή στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Άρτας αλλά και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ωστόσο σε καλά επίπεδα παραμένει το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο για όσο διάστημα δεν καταγράφονται σημάδια αποκλιμάκωσης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι διακομιδές από την Αλβανία ενώ όσοι παραμένουν για νοσηλεία –κυρίως Έλληνες μειονοτικοί από τη γείτονα- είναι πολύ λίγοι.

Στο Νοσοκομείο της Άρτας στη Μονάδα Λοιμωδών και στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 23 ασθενείς. Πρόκειται για κατοίκους της περιοχής που νόσησαν τις τελευταίες ημέρες και χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο λόγω των συμπτωμάτων. 

Στο νοσοκομείο της Άρτας δεν λειτουργεί ΜΕΘ- Covid και τέτοια περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννινα.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών πέντε ασθενείς νοσηλεύονται σε κλίνες και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα οι εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί. Στις Μονάδες Λοιμωδών νοσηλεύονται 18 ασθενείς ενώ δύο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το περιθώριο για επιπλέον νοσηλείες είναι περιορισμένα τόσο στις απλές κλίνες όσο και στην Εντατική Θεραπεία.

Το νοσοκομείο που αντέχει και δεν έχει μεγάλη πίεση προς το παρόν είναι το Πανεπιστημιακό. Στη ΜΕΘ- Covid νοσηλεύονται πέντε ασθενείς ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν μέχρι και 16 κλίνες –όπως είχε γίνει τον Νοέμβριο- ενώ στις Μονάδες Λοιμωδών νοσηλεύονται 24 ασθενείς. Το νοσοκομείο κάτω από πίεση μπορεί να λειτουργήσει περίπου εκατό κλίνες.

Οι νοσηλείες συνολικά ανέρχονται σε 79 με τα δεδομένα ωστόσο να αλλάζουν καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύπτουν νέες ανάγκες.

Πηγή: ​epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: 23 οι ασθενείς στην κλινική COVID και στην μονάδα λοιμωδών του νοσοκομείου της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 597319317104907186
item