2021 : Η χρονιά των Ελληνίδων Ιπτάμενων στο Αιγαίο 2021 : Η χρονιά των Ελληνίδων Ιπτάμενων στο Αιγαίο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

2021 : Η χρονιά των Ελληνίδων Ιπτάμενων στο Αιγαίο

Η ανθυποσμηναγός (Ι) Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα, αρχηγός της Σχολής, όταν φοιτούσε στη Σχολή Ικάρων, εκπαιδεύτηκε στην Καλαμάτα στην 120 ΠΕΑ ώστε να πετάξει στο Αιγαίο με ένα από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το 2021 θα είναι και η χρονιά των Ελληνίδων ιπταμένων, όχι μόνο σε μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και σε Μαχητικά

Οι πρώτες Ελληνίδες ιπτάμενες

Οι πρώτες Ελληνίδες ιπτάμενες αποφοίτησαν από τη Σχολή  των Ικάρων το 2006.

Από τότε έως το καλοκαίρι του 2020 έχουν συνολικά αποφοιτήσει 11 ιπτάμενες, αυτές δηλαδή που έχουν το προνόμιο και την τιμή να έχουν την «πουλάδα» στη στολή τους.

Η Αθανασία – Μαρία Τερζοπούλου από το Αιτωλικό και η Κατερίνα Κουσκοβίτη ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν στο Τατόι πτήσεις με στρατιωτικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

H υποσμηναγός (Ι) Αχιλλεία Γεωργακίλα είναι η δεύτερη Ελληνίδα που «δαμάζει» ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Eκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι σήμερα υπηρετεί στα μαχητικά και ζεύγος ιπταμένων.

Η σύζυγος πετά με διαφορετικό είδος μαχητικού αεροσκάφους από αυτό που πετά ο σύζυγός της.

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
2021 : Η χρονιά των Ελληνίδων Ιπτάμενων στο Αιγαίο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5813534861111315043
Σχόλια
item