Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο $1,9 τρισ. του Μπάιντεν Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο $1,9 τρισ. του Μπάιντεν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο $1,9 τρισ. του Μπάιντεν

Το Σώμα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» οριακά το βράδυ της Παρασκευής το νομοσχέδιο «έκτακτης ανάγκης» του Τζο Μπάιντεν για την καταπολέμηση της Covid-19 στις ΗΠΑ, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάμπτοντας την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων και τις κατηγορίες για σπατάλη.

Ο Αμερικανικός Νόμος για το Σχέδιο Διάσωσης πέρασε με 219 ψηφους έναντι 212, χωρίς να συγκεντρώσει ούτε μία ψήφο από τους Ρεπουμπλικανούς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η πράξη ήταν γεμάτη με παραγράφους άσχετες με την πανδημία, που «φουσκώνουν» το εθνικό χρέος και ενδεχομένως να προκαλέσουν πληθωρισμό.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, είχε διακηρύξει από την πλερά της, ότι «αυτό είναι ένα θεαματικό νομοσχέδιο».

Ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί διμερές, ακόμη και χωρίς μεγάλη υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους στο Καπιτώλιο.

Οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν, πλέον, να στείλουν το νομοσχέδιο στον Μπάιντεν για την υπογραφή του έως τα μέσα Μαρτίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο $1,9 τρισ. του Μπάιντεν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6931924384927478596
Σχόλια
item