10 πράγματα που αξίζει να σταματήσετε να κάνετε για να πετύχετε

να εγκαταλείψουμε ορισμένες συνήθειες και συμπεριφορές.

Όταν σκεφτόμαστε για το πώς θα καταφέρουμε να επιτύχουμε, συχνά επικεντρωνόμαστε στις δεξιότητες και τις συνήθειες που θα πρέπει να προσθέσουμε στη ζωή μας. 

Αλλά μερικές φορές το κλειδί για την επιτυχία στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ικανότητα μας να εγκαταλείψουμε ορισμένες συνήθειες και συμπεριφορές. Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα…

1. Εγκατέλειψε τη συνήθεια της αναμονής

Ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύεις το χρόνο σου καθορίζει το ποιος είσαι. Δεν μπορείς να επιλέξεις το πώς θα πεθάνεις ή το πότε, μπορείς μόνο να αποφασίσεις το πώς θα ζήσεις αυτή τη στιγμή. Πίστεψε με, σε ένα χρόνο από τώρα θα ευχόσουν να είχες ξεκινήσει σήμερα.

2. Εγκατέλειψε τις δικαιολογίες

Αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι αυτό που χάνεις στην πορεία σου εκείνο που μετράει, είναι αυτό που κάνεις με αυτό που εξακολουθείς να έχεις.

 Όταν αφήνεις πράγματα να φύγουν, συγχωρείς και προχωράς, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζεις το παρελθόν, αλλάζεις το μέλλον.

3. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλειος

Μερικές φορές προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε άψογοι με την ελπίδα ότι θα αρέσουμε και θα είμαστε αποδεκτοί από όλους. 

Αλλά δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα και δεν πρέπει να προσπαθούμε. Η ομορφιά μας έγκειται στις αδυναμίες μας, την αγάπη μας, τα πολύπλοκα συναισθήματά μας – τις αυθεντικές ατέλειες μας. 

Όταν αγκαλιάσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε και αποφασίσουμε να είμαστε αυθεντικοί, αντί τέλειοι, ανοίγουμε τους εαυτούς μας στις πραγματικές σχέσεις, την πραγματική ευτυχία και την αληθινή επιτυχία. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιος που δεν είμαστε.

4. Σταμάτα να κάνεις πράγματα που ξέρεις ότι είναι λάθος

Τίποτα δεν είναι πιο καταστροφικό για εσένα από το να κάνεις κάτι που πιστεύεις ότι είναι λάθος. 

Οι πεποιθήσεις σου και μόνο δεν θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς και να ευδοκιμήσεις, η συμπεριφορά και οι πράξεις σου θα το κάνουν αυτό. Για αυτό πάντα να κάνεις αυτό που η καρδιά σου ξέρει ότι είναι το σωστό.

5. Εγκατέλειψε τα συναισθήματα της κυριαρχίας

Κανείς δεν σου οφείλει τίποτα. Όταν πλησιάζεις τη ζωή με την ψευδή αίσθηση ότι σου χρωστάνε πράγματα, θα γίνεις φυσικά λιγότερο παραγωγικός και συνεχώς θα βρίσκεις τον εαυτό σου απογοητευμένο από την πραγματικότητα. 

Όταν είσαι ευγνώμων για αυτό που έχεις και δεις τα θετικά πράγματα ως μπόνους, αντί για πράγματα που σου οφείλονται, θα κερδίσεις μεγάλες επιτυχίες σταδιακά όπως θα μεγαλώνεις.

6. Εγκατέλειψε τις σχέσεις που θέλουν να γίνεις κάποιος άλλος

Το καλύτερο είδος σχέσης είναι αυτό που σε κάνει καλύτερο άτομο χωρίς να σε αλλάζει σε κάποιον άλλο από τον εαυτό σου.

7. Σταμάτα να αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις

Για να ζήσεις τη δική σου αυθεντική ζωή, πρέπει να ακολουθήσεις το δικό σου εσωτερικό GPS, όχι κάποιου άλλου. Όταν άλλοι λένε, «Δεν μπορείς να το κάνεις!» ή «Είναι αδύνατο.», μην χάνεις την ελπίδα σου. Ακριβώς επειδή δεν μπόρεσαν, δεν σημαίνει ότι ούτε εσύ μπορείς.

8. Σταμάτα να είσαι ένα αβοήθητο θύμα

Ναι, είναι λυπηρό ότι κάποιες φορές συμβαίνουν άσχημα πράγματα στους καλύτερους ανθρώπους. 

Η ζωή μπορεί να είναι άδικη και αγενής. Ωστόσο, το να είσαι κολλημένος με τη νοοτροπία του θύματος δεν τροφοδοτεί την ικανότητα σου να κινηθείς προς τα εμπρός και προς τα πάνω. Πρέπει να σηκωθείς ξανά και να κάνεις θετικά βήματα για να θεραπευτείς και να αναπτυχθείς.

9. Σταμάτα να ανησυχείς για προηγούμενες αποτυχίες

Αποδέξου το παρελθόν σου χωρίς να μετανιώνεις, χειρίσου τον παρών με αυτοπεποίθηση και αντιμετώπισε το μέλλον χωρίς φόβο. Βρίσκεσαι σήμερα εκεί που οι σκέψεις και οι πράξεις σου σε έφεραν. Αύριο θα βρίσκεσαι εκεί που οι σκέψεις και οι πράξεις σου θα σε πάνε.

10. Σταμάτα να κατηγορείς όλους τους άλλους

Είτε ελέγχεις την κατάσταση σου ή θα σε ελέγξει αυτή. Είτε θα αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου ή κάποιος άλλος θα το κάνει. Το να κατηγορείς είναι ένας αποδιοπομπαίος τράγος – είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποποιείσαι τις δικές σου ευθύνες. 

Είναι πολύ πιο εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο κάποιον ή κάτι άλλο αντί να κοιτάς μέσα σου. 

Το φταίξιμο δεν είναι εποικοδομητικό, δεν βοηθάει ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο – κανείς δεν βγαίνει νικητής από ένα παιχνίδι κατηγοριών. Το ποσό της ενέργειας και του άγχους που χρειάζεται για να ρίξεις το φταίξιμο κάπου αλλού σε παρασέρνει μακριά από την ικανότητα σου να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις μια πραγματική λύση.

Και θυμήσου, ο δρόμος που ταξιδεύεις μπορεί να είναι ο πιο δύσκολος, αλλά μην χάνεις την πίστη σου. Μην ακούς στους αμφισβητίες, μην αφήνεις τις αποτυχίες σου να σε κρατήσουν κάτω και πάνω απ’ όλα μην εγκαταλείπεις τον εαυτό σου.

Είναι εντάξει αν δεν ξέρεις πόσα ακόμα μπορείς να χειριστείς. Είναι εντάξει αν δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις στη συνέχεια. 

Τελικά τα πράγματα θα πάνε όπως πρέπει και θα αρχίσεις να βλέπεις τις μεγάλες δυνατότητες μπροστά σου. Αυτή είναι η ζωή σου – άρπαξε το τιμόνι και με τα δυο σου χέρια και κατεύθυνε τον εαυτό σου προς τη σωστή κατεύθυνση.

epirusblog.gr
5 of 5
10 πράγματα που αξίζει να σταματήσετε να κάνετε για να πετύχετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 231172650738409187
item