Γιάννενα: Λίγοι οι εκπαιδευτικοί που «έσπευσαν» για rapid test


Μαζική η προσέλευση των εργαζομένων στον ΟΚΠΑΠΑ, με όλα τα τεστ να είναι αρνητικά

 

Μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε. Ιωαννίνων, το Σαββατοκύριακο, για rapid test στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ενόψει της επανέναρξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων πήγαν για τεστ, μετά βίας, προσέγγιζε το 20%, καθώς 71 εκπαιδευτικοί το Σάββατο και 142 την Κυριακή αντίστοιχα, ήταν ο αριθμός όσων προσήλθαν στο «Χατζηκώστα» για να υποβληθούν σε τεστ.


Ένα αριθμός δηλαδή 243 εκπαιδευτικών σε σύνολο 1.110 περίπου εκπαιδευτικών, που προφανώς δε μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικός και υπολείπεται σημαντικά της επιθυμητής από όλους, επίτευξης ενός ικανού αριθμού τεστ, για τη διαμόρφωση μίας όσο το δυνατόν πιο ασφαλούς λειτουργίας.


Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών που όχι μόνο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία των εκπαιδευτικών από τα τεστ, μιας και ελάχιστοι συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο που τόσο καιρό ζητούσαν, αλλά ζητά οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ να πάνε για ελέγχους στα… σχολεία!


Ο ΟΚΠΑΠΑ

Ταυτόχρονα, σε προληπτικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού υπεβλήθησαν, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του ΟΚΠΑΠΑ.


Από τα 186 τεστ που διενεργήθηκαν, δεν προέκυψε κανένα θετικό κρούσμα, με αποτέλεσμα όλο το προσωπικό ήταν πανέτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές, χθες Δευτέρα.


Ο ΟΚΠΑΠΑ, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί για άλλη μια φορά για την άψογη συνεργασία του με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ.


Τα τεστ στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος


Επίσης, ευχάριστα ήταν τα νεότερα από το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, καθώς την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η νέα σειρά των δειγματοληψιών και της μοριακής τους ανάλυσης, χωρίς να προκύψουν νέα κρούσματα.


Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο Ίδρυμα είναι 15, σε ωφελούμενους και εργαζόμενους της δομής αντίστοιχα, με το τελευταίο θετικό να είναι μεταξύ των πέντε που ανακοινώθηκαν για τα Ιωάννινα την Παρασκευή από τον ΕΟΔΥ.


Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ελέγχου η διοίκηση του Ιδρύματος απευθύνει ευχαριστίες στους δύο διοικητές των νοσοκομείων Νίκο Κατσακιώρη και Σπύρο Δερδεμέζη αντίστοιχα, στον Καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Μηλιώνη, στον Διευθυντή των ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Αθανάσιο Κιτσάκο, στην Καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Διευθύντρια στο Εργαστήριο Αναφοράς Κωνσταντίνα Γκαρτζονίκα, στην Περιφέρεια Ηπείρου και την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου, στον ΕΟΔΥ και την συντονίστρια των ΚΟΜΥ Αλίκη Πανίδη.


Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Λίγοι οι εκπαιδευτικοί που «έσπευσαν» για rapid test
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 604168508401374621
item