Στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα μαχητικά Rafale και την επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο Στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα μαχητικά Rafale και την επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα μαχητικά Rafale και την επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον «καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου», ενώ δρομολογήθηκε και η διαδικασία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Το νομοσχέδιο που μεγαλώνει την Ελλάδα με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η δεύτερη ανάγνωσή του να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Επειδή με το νομοσχέδιο αυτό διευρύνονται τα όρια της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας γνωστοποίησε πως θα ασκήσει το δικαίωμα που έχει από τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 72) για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ώστε να φανεί η έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία.

Η προμήθεια των μαχητικών Rafale

Με την διαδικασία του «επείγοντος» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμός των εργασιών της Βουλής το νομοσχέδιο αυτό θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και η επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (σε τρεις όμως συνεδριάσεις).

Στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση θα ενημερώσει με βάση το άρθρο 142Α του ΚτΒ σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

epirusblog.gr
5 of 5
Στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα μαχητικά Rafale και την επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7557180799733229230
Σχόλια
item