Άρτα: Nα Ανακληθούν Οι Απολύσεις Στην Επιχείρηση «Πίνδος» Ζητά Το Εργ.Κέντρο Άρτας

Η κυβέρνηση οχυρώνοντας «τα καλά και συμφέροντα» της εργοδοσίας, με πλήθος αντεργατικών μέτρων εν μέσω πανδημίας, με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, άναψε το πράσινο φως και σε εκδικητικές απολύσεις, όπως ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς, της εργοδοσίας της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Πίνδος» στα Γιάννενα, που πέταξε στα «αζήτητα», άλλους έξη εργαζόμενους με το πρόσχημα της «μη παραγωγικής εργασίας». Και μιλάει η «Πίνδος» για αντιπαραγωγικούς εργάτες που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας:

–Αρρώστησαν κατά δεκάδες οι ίδιοι και οι οικογένειες τους για να «σώσουν» τα κέρδη της επιχείρησης.

–Δούλευαν εξαντλητικά ωράρια των 12-14ωρών, χωρίς ρεπό για εβδομάδες ολόκληρες!

–Που δουλεύουν όλες τις Κυριακές από τον Αύγουστο!


Είναι προφανές. Ότι δεν κατάφεραν με την καταστολή, να θέλουν να καταπνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στους χώρους δουλειάς, να το επιχειρούν και με απολύσεις, όπως στο εργοστάσιο «Πίνδος», που μεταξύ των άλλων απολύθηκε εργάτης που απέργησε στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη.


Οι εκδικητικές απολύσεις στην «ΠΙΝΔΟ» δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. 


Αφορά όλους τους εργαζόμενους στα πτηνοσφαγεία , που γίνονται θυσία στους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής , στην αναζήτηση όλο και φθηνότερου εργατικού δυναμικού για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. 


Κατά τα άλλα, καλά κρατάει το παραμύθι της «μιάς οικογένειας είμαστε» των επιχειρήσεων, αρκεί να μην αντιστέκεσαι στην απρόσκοπτη κερδοφορία τους, να μην τους χαλάς «τα ταξίδια τους στο Ντουμπάι», και τους κάτσει βαρύ το «επιδόρπιο».


Δεν θα τους περάσει όμως. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε , ενιαία και η απάντηση που θα πάρουν από το ταξικό εργατικό κίνημα της περιοχής μας.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας στην «ΠΙΝΔΟ».


Ειδικά σήμερα που ετοιμάζεται η επιβολή της δεκάωρης εργασίας, του διακοσιάευρου μηνιάτικου, η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, τους χρειάζονται «λυμένα χέρια», για να μπορούν να στέλνουν «μποναμάδες» απολύσεων. 


Μόνο που στο εργοδοτικό «πρωτοχρονιάτικο μήνυμα», «όποιος σηκώνει κεφάλι απολύεται», θα πάρουν με τη σειρά τους τη δική μας «κάρτα». 


Και τότε σίγουρα θα τους κάτσει βαρύ όχι μόνο το «επιδόρπιο» αλλά και το «ορεκτικό». 


Πηγή: epirus-tv-news.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Nα Ανακληθούν Οι Απολύσεις Στην Επιχείρηση «Πίνδος» Ζητά Το Εργ.Κέντρο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8024301973922951296
item