Ιταλία: Η Moderna θα της παραδώσει 20% λιγότερα εμβόλια την ερχόμενη εβδομάδα

Μειωμένα κατά 20% απ΄όσα είχαν συμφωνεί θα είναι είναι τα εμβόλια που θα παραδώσει στην Ιταλία η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου.

«Πριν μερικά λεπτά η Moderna μας ενημέρωσε για τη μείωση στις παραδόσεις των εμβολίων της. Την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου θα παραδοθούν μόνο 132.000 δόσεις, 20% λιγότερες από τις συμφωνηθείσες» αποκάλυψε την Παρασκευή (29/1) ο ειδικός επίτροπος της χώρας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Ιταλία, η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω covid-19 στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία, είναι αντιμέτωπη και με καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, στην οποία η Ρώμη έχει ήδη αποστείλει επίσημη προειδοποιητική επιστολή.

«Από σήμερα μας λείπουν 300.000 δόσεις εμβολίων. Κάθε ημέρα υπάρχουν χειρότερα νέα από την προηγούμενη. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μόνο αντίδοτο στη σκοτεινή νύκτα που έχει διαρκέσει έναν χρόνο», υπογράμμισε ο Αρκούρι.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι αποφάσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά της covid-19 λαμβάνονται μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση.

Η Ιταλία έχει επίσης ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομική δράση εναντίον της Pfizer, η οποία έχει ανακοινώσει ότι καθυστερεί προσωρινά τις παραδόσεις εμβολίων της στην ΕΕ προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές που θα της επιτρέψουν να αυξήσει την παραγωγή

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Η Moderna θα της παραδώσει 20% λιγότερα εμβόλια την ερχόμενη εβδομάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8020893468521236548
item