Πρόεδρος ΕΣΕΕ μετά την παράταση του lockdown: Εξαντλούνται τα οικονομικά και ψυχολογικά αποθέματα του εμπορικού κόσμου Πρόεδρος ΕΣΕΕ μετά την παράταση του lockdown: Εξαντλούνται τα οικονομικά και ψυχολογικά αποθέματα του εμπορικού κόσμου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΣΕΕ μετά την παράταση του lockdown: Εξαντλούνται τα οικονομικά και ψυχολογικά αποθέματα του εμπορικού κόσμου

Την δυσαρέσκειά του με τη νέα παράταση του lockdown εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της παράτασης έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τονίζει ότι εξαντλούνται τα οικονομικά και ψυχολογικά αποθέματα των εμπόρων. 

«Πρέπει όμως όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ

«Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για νέα παράταση του lockdown στην αγορά εξαντλεί και τα τελευταία αποθέματα των οικονομικών και ψυχολογικών αντοχών του εμπορικού κόσμου της χώρας. 

Δύο εβδομάδες πριν οι υπεύθυνοι δήλωναν πως η επιτυχία του click away συνίσταται στο ότι δεν προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά σήμερα δεν επιτρέπουν ούτε καν αυτή τη λύση. 

Αλλού γίνονται συνεχείς παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων, αλλά «τα σπασμένα» πληρώνουν μονίμως τα εμπορικά καταστήματα με τη μηδαμινή επιδημιολογική επιβάρυνση.

Η απογοήτευση των συναδέλφων μικρομεσαίων εμπόρων για την άνιση μεταχείριση μεταλλάσσεται γοργά σε αγανάκτηση. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας επιδεικνύουν ύψιστο αίσθημα ευθύνης, πειθαρχία και σεβασμό στις οδηγίες των συναρμόδιων υπουργείων. 

Πρέπει όμως όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η απαξίωση των εμπορευμάτων και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, η πλήρης απορρύθμιση της αγοραστικής κίνησης και των καταναλωτικών συνηθειών και η συσσώρευση τεράστιων οφειλών, οδηγούν σε εργαλειοποίηση της πανδημίας και σε βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των ισχυρών πολυεθνικών και των εγχώριων αλυσίδων. 

Για να μείνουν όρθιες, οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν, προασπίζοντας ταυτόχρονα το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας, όπως πράττουν απαρέγκλιτα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης». 


epirusblog.gr
5 of 5
Πρόεδρος ΕΣΕΕ μετά την παράταση του lockdown: Εξαντλούνται τα οικονομικά και ψυχολογικά αποθέματα του εμπορικού κόσμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1503960532002766390
Σχόλια
item