Χαλαμανδάρη και Βενετόπουλος διεκδικούν ένα από τα φετινά Όσκαρ έχοντας τη στήριξη της JLo και του Joe Biden

H παραγωγός και δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος με την πολύτιμη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση αποτελούν ένα από τα φαβορί των φετινών Όσκαρ.

Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στον θεσμό με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο “Draw with Me” το οποίο μιλάει για την ιστορία του ανιψιού της Τζένιφερ Λόπεζ, Μπρέντον, σε ένα ταξίδι αποδοχής και μετάβασης ως διαφυλικός. 

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται ειδική εισαγωγή από την Jennifer Lopez καθώς και παρέμβαση του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα στο “Draw with me” απονεμήθηκε πρόσφαρα από την Τζένιφερ Λόπεζ το βραβείο “Visibility Award” ενώ στη βράβευση έκανε παρέμβαση και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέσω της οποίας εξέφρασε τη στήριξή του στη διαφυλική κοινότητα. 

Άλλωστε, Λόπεζ και Μπάιντεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις γεγονός που έγινε εμφανές και στην ιστορική ορκωμοσία του νέου προέδρου όπου η Λατίνα τραγουδίστρια ερμήνευσε το “This land is your land”.

Τα Ηνωμένα Έθνη και ο παγκόσμιος Τύπος έχουν προβάλλει το ¨Draw with Me” κάνοντας αφιερώματα με τεράστια απήχηση σε όλo τον πλανήτη αλλά και στην Ακαδημία των Όσκαρ που δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό να συγκαταλεχθεί στη λίστα των υποψηφίων για τα φετινά βραβεία.

Ακόμη μερικά από τα μεγαλύτερα Μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως όπως για παράδειγμα η New York Post έχουν γράψει λαμπρές κριικές για το “Draw with me” : “Ο Μπρέντον θα φωτίσει τον δρόμο για τόσο πολλά παιδιά”, το NBC News: “Μιλάει για το πως να δεχόμαστε την αλλαγή και τις δυσκολίες με αγάπη”, το περιοδικό της Όπρα Γουίνφρει: “Το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο”, το περιοδικό Vogue: “Το ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει να ανοίγει τις πόρτες για την ισότητα¨ και πολλά άλλα. 

Εντύπωση όμως προκάλεσε το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Vanity Fair, που είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με τα Όσκαρ, το οποίο συνδέει το “Draw with Me” και τον δρόμο προς τα Όσκαρ με την Ισπανία, αναφέροντας στον τίτλο του Άρθρου ότι το ντοκιμαντέρ έχει “Ισπανική σύνδεση” μιας και η Νάντια Χαλαμανδάρη είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο με τον γιο της Ισπανίδας Πριγκίπισσας Πιλάρ ντε Μπορμπόν, της μεγάλης αδελφής του Βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτός ο δρόμος για τα Όσκαρ έχει Άρωμα Ελλάδας και όχι Ισπανίας.


Αν τελικά “Draw with Me” καταφέρει να κερδίσει, το χρυσό αγαλματίδιο θα πάει στα χέρια του χαρισματικού Έλληνα σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Βενετόπουλο.

Η ιδέα για να πάρει το ντοκιμαντέρ το δρόμο των Όσκαρ γεννήθηκε στην Ελλάδα από την Νάντια Χαλαμανδάρη και τον Co-Executive Producer Καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, και η στήριξη δόθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση με στόχο την προβολή της Ελλάδας.

epirusblog.gr
5 of 5
Χαλαμανδάρη και Βενετόπουλος διεκδικούν ένα από τα φετινά Όσκαρ έχοντας τη στήριξη της JLo και του Joe Biden
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 459429722499459654
item