Γιάννενα: H Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ας ασχοληθεί και με τα Μάρμαρα!

Παραμελημένα από τον Δήμο Ιωαννιτών εδώ και αρκετά χρόνια είναι τα Μάρμαρα, όπου κυριαρχεί η ερήμωση και η διάλυση των πάντων, τονίζει σε επιστολή του προς τον τύπο ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Χάρης Λεοντάρης.

Αφορμή για την επιστολή, η πρόσφατη κατάρρευση μνημείου στην πλατεία του χωριού όπου αναγράφονταν τα ονόματα όλων των πεσόντων σε πολέμους Μαρμαριωτών. Ο κ. Λεοντάρης απευθύνει δημόσια έκκληση προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να παρέμβει λαμβάνοντας μέτρα.

 Η επιστολή
Με γλαφυρά λόγια περιγράφει ο Χάρης Λεοντάρης την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Τοπική Κοινότητα των Μαρμάρων.

Στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

«Στην κεντρική πλατεία των Μαρμάρων υπάρχει από χρόνια το «Μουσείο Ηρώων» με τα ονόματα όλων των Μαρμαριωτών που έπεσαν στους πολέμους. Είναι ένας χώρος ιερός που λειτουργεί ως ξυπνητήρι της συνείδησης για απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς μας.

Δυστυχώς, τώρα δεν υπάρχει, γιατί το Μνημείο σωριάστηκε στο χώμα μαζί με τις μαρμάρινες πλάκες και τα ονόματα. Από καιρό είχαν ειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Τ.Σ. ότι κάποιες πλάκες έχουν ξεκολλήσει και ότι υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει το Μνημείο. Ο Πρόεδρος, όπως ενεργεί σε όλα τα προβλήματα του χωριού, αδιαφόρησε και η ζημιά έγινε.

Εάν είχε προληφθεί η καταστροφή, τότε θα στοίχιζε μόνο 50 ευρώ η συντήρησή του, ενώ τώρα χρειάζεται ολόκληρο έργο, το οποίο θα επιβαρύνει το Δήμο με χιλιάδες ευρώ. 

Εκτιμώ πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να είχε αξιολογήσει τους Προέδρους των Τ.Σ. και να αναλάβει την ευθύνη κάποιος Αντιδήμαρχος για τις άμεσες και έκτακτες ανάγκες των χωριών. Στα Μάρμαρα έχουν ρημάξει τα πάντα και πουθενά δεν έχει φανεί η Δημοτική Αρχή εδώ και εννιά χρόνια!

Ο προηγούμενος Δήμαρχος τη ραθυμία και την ανυπαρξία του Προέδρου την ανεχόταν, γιατί έτσι τον βόλευε. Τώρα απορώ πώς ο νέος Δήμαρχος δεν έχει λάβει κάποια μέτρα. 

Μια επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής στα Μάρμαρα θα τους δείξει την ερήμωση και τη διάλυση των πάντων. Αν δεν υπάρξει το γρηγορότερο κάποιο ενδιαφέρον του Δήμου, τότε δύο λύσεις υπάρχουν για τα Μάρμαρα: Να επανέλθουν ως Κοινότητα ή να… κάνουν μετεγγραφή σε άλλο Δήμο!

Εκπέμπω SOS στον φίλο μου Δήμαρχο να μην ανεχτεί άλλο να εκτίθεται στους Μαρμαριώτες από αιρετούς που δεν είναι κατάλληλοι γι’ αυτό το λειτούργημα».

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: H Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ας ασχοληθεί και με τα Μάρμαρα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3150368814097275683
item