Το FBI ελέγχει τους στρατιωτικούς πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν Το FBI ελέγχει τους στρατιωτικούς πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το FBI ελέγχει τους στρατιωτικούς πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιάσουν κανέναν κίνδυνο την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, την προσεχή Τετάρτη, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον.

Μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν δεσμούς --στο παρελθόν ή τώρα-- με τον στρατό.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον.

«Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο», απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Δρακόντεια τα μέτρα στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη του Τζο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σε περίπου 25.000 ανέρχονται τα μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον.

Σε πρόσφατη επιστολή τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων σημειώνουν ότι οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου ήταν «ασύμβατες με το κράτος δικαίου» και ζητούν από τους στρατιώτες «να αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους».


epirusblog.gr
5 of 5
Το FBI ελέγχει τους στρατιωτικούς πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8281394248807120239
Σχόλια
item