Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Οι Έλληνες με τα αναβαθμισμένα F-16 θα υπερέχουν''

Τι αναφέρουν Τούρκοι Αξιωματούχοι

Στα ''κάγκελα'' βρίσκονται οι Τούρκοι. Η απόκτηση των Rafale και η αναβάθμιση των F-16, προβληματίζει την Τουρκία. 

''Η Ελλάδα παίζει με φωτιά'', είναι ο τίτλος των τουρκικών ΜΜΕ.

''Η Ελλάδα θέλει να έχει την απόλυτη υπεροχή ενάντια στην Τουρκία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ έγραψε σε μήνυμα: "Η πρώτη ''οχιά''  βρίσκεται στον ουρανό της Ελλάδας. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πιο μπροστά από ποτέ. Ο ουρανός είναι δικός μας.", αναφέρουν οι Τούρκοι.  

 

 

Απειλές Τούρκων 

Ο γνωστός νέος πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν, και "σκληρός" εθνικιστής, Ν.Περιτσένκ δήλωσε κάτι που πραγματικά αξίζει προσοχής από όλους και ειδικά στην Ουάσιγκτον και την νέα αμερικανική κυβέρνηση του Τ.Μπάιντεν.

Μεταξύ άλλων ο Περιτσένκ δήλωσε ότι ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με μηνύματα εκδίκησης και απειλών κατά της Τουρκίας όπως οι ασκήσεις  “Noble Dina-2020” και Nemesis-2021 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος έκανε αξιολόγηση και για τους πυραύλους S-400, για τους οποίους ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι συζητά την προμήθεια δεύτερης παρτίδας για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Ο Perinçek, δείχνοντας ότι η διαδικασία είναι μια θετική κίνηση, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις: "Η Τουρκία με τους S-400 παίρνει ένα ύπουλο όπλο για το οποίο δεν υπάρχει αντίδοτο”.  

Οι αμερικανικές κυρώσεις του νόμου CAATSA ήρθαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Παρά όλες αυτές τις απειλές, η δεύτερη παρτίδα  S-400 είναι τώρα στο δρόμο. Οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι μόνο ένα όπλο αλλά και μια επιλογή στρατηγικής για το πως θα δημιουργήσουμε την δική μας αεράμυνα. 

Σύμφωνα με αυτό το μέρος... λοιπόν, από πού προέρχεται η απειλή κατά της χώρας μας;

Μα από το σύστημα του Ατλαντικού.  ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα πραγματοποιούν ασκήσεις με μηνύματα εκδίκησης όπως οι ασκήσεις Noble Dina και Nemesis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα μας προκάλεσε επίσης στα νησιά του Αιγαίου. Οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ ερευνούν τα εμπορικά πλοία μας, ενώ οι Κούρδοι του PKK εξοπλίζονται με αμερικανικά όπλα στη βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο όλων αυτών των απειλών”, ανέφερε ο ίδιος.

Ο Περιτσένκ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα κάνει την δική της πρόοδο στον τομέα των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, λέγοντας ότι σύντομα Τουρκία και Ρωσία θα παράγουν από κοινού το νέο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-500, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Κινέζοι. 

“Πρόκειται να ανοίξει ο δρόμος για πολύ σημαντική συνεργασία στον αμυντικό κλάδο μεταξύ αυτών των τριών χωρών”,τόνισε ο πολιτικός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου.  

Ο Περιτσένκ απάντησε επίσης και σε  ερώτηση σχετικά με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP Kemal Kılıçdaroğlu, ο οποίος  αποκαλεί τον Ρ.Ν.Ερντογάν ως «ο αποκαλούμενος  Πρόεδρος».

“Η δήλωση αυτή δεν είναι καινούργια. Ο κ. Kılıçdaroğlu την έχει δηλώσει επανειλημμένα, λέγοντας ότι σημερινή κυβέρνηση είναι παράνομη, το σύνταγμα είναι παράνομο, κάτι που ανέφερε και το 2017 αλλά και το 2018. 

Αυτή η έκφραση σημαίνει ότι θεωρούνται παράνομα όλα τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σύμφωνα με το σύνταγμα. Υπάρχει μόνο μία αρχή για αυτήν την πολιτική, η οποία αφορά πιθανό σχέδιο «ανατροπής αυτής της εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο».  

Όλες οι δηλώσεις μετά την ανατροπή των κυβερνήσεων με παράνομα μέσα σε όλο τον κόσμο αρχίζουν με αυτήν την φρασεολογία”, τόνισε ο ίδιος


Το πόσο έντονη είναι η πολιτική αβεβαιότητα στην Τουρκία είναι κάτι που πλέον είναι πασιφανές και ας μην είμαστε σε χρονιά εκλογών.

Αυτό δεν είναι και τόσο θετικό όπως μπορούμε να αντιληφθούμε για την Ελλάδα, καθώς όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. 

Το πόσο θολή επίσης είναι η εσωτερική κατάσταση με τις καθημερινές διώξεις και φυλακίσεις χιλιάδων ατόμων, μαζί με την άσχημη οικονομική κατάσταση, είναι κάτι που βλέπουμε  στον ξένο τύπο που ασχολείται με την Τουρκία καθημερινά.  

Μαι οικονομική καταιγίδα" απειλεί την Άγκυρα, η οποία πιθανόν λέμε να πυροδοτεί σενάρια εξέγερσης κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία έχει ανοικτά μέτωπα παντού και βρίσκεται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης. 

Πρωτοβουλίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τραπεζική κρίση αναλαμβάνει η τουρκική πολιτική ηγεσία, καθώς προσπαθεί να επανατροφοδοτήσει την οικονομία με φθηνό χρήμα για να αποφύγει πτωχεύσεις και να στηρίξει την ανάπτυξη.

Όλα αυτά πυροδοτούν σενάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με το Αιγαίο να ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τουρκικών σχεδιασμών σύμφωνα με πολλούς έγκυρους ειδικούς.

Πηγή: pentapostagma.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Οι Έλληνες με τα αναβαθμισμένα F-16 θα υπερέχουν''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6452026732116393276
item