Τσακλόγου: Eτοιμο το λογισμικό για την καταγραφή συντάξεων γυναικών με αγροτικά ένσημα

Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση του λογισμικού που θα καταγράφει τα εργόσημα των γυναικών που δουλεύουν στον αγροτικό τομέα, βρίσκεται ο ΕΦΚΑ, σημείωσε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Όπως αποκάλυψε από τη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ στα τέλη της περασμένης βδομάδας, ότι οι υπηρεσίες του έχουν ήδη αποτυπώσει τις προδιαγραφές του λογισμού και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ελέγχου.

«Η ψηφιοποίηση είναι βασικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν θέλω να δεσμευτώ σε χρονοδιάγραμμα αλλά θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας πάντως στις επικρίσεις περί καθυστερήσεων της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυ Σκούφα, ο υπουργός σημείωσε πως με το νόμο Κατρούγκαλο στις αρχές του 2017 καταργήθηκε το σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών, όμως η τότε κυβέρνηση επί 3 χρόνια δεν έπραξε το ελάχιστο για την εφαρμογή του νόμου. 

«Είναι σημαντικό να καταδείξουμε τα προβλήματα ασφαλιστικού που δεν επιλύονται με ψήφιση διατάξεων αλλά με την εφαρμογή τους. Η ψηφιοποίηση διατάξεων είναι πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Τσακλόγλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από covid

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα, ο θάνατος υγειονομικών που νόσησαν από covid19 υπό προϋποθέσεις.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδ. Μουλκιώτη, ο υπουργός προειδοποίησε ωστόσο πως δεν θα θεωρούνται όλοι οι θάνατοι εργατικά ατυχήματα, καθώς προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι να έχουν τηρηθεί όλοι οι σχετικοί κανόνες υγείας. 

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κοβιντ19 του υγειονομικού προσωπικού υπό προϋποθέσεις. Με προσοχή όμως γιατί υπήρξαν ομάδες υγειονομικών που δεν τηρούσαν τους κανόνες υγείας και νόσησαν», είπε χαρακτηριστικά.


epirusblog.gr
5 of 5
Τσακλόγου: Eτοιμο το λογισμικό για την καταγραφή συντάξεων γυναικών με αγροτικά ένσημα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 186140674108625857
item