Πρέβεζα: Συναγερμός στο Στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα μετά τη συρροή κρουσμάτων COVID 19-

Αυστηρή καραντίνα και πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων στο χώρο-

Δήμος Ζηρού:Δεν υφίσταται κίνδυνος διασποράς στον γενικό πληθυσμό
Συρροή COVID 19, διαπιστώθηκε έπειτα από ιχνηλασία που έγινε σε θετικό κρούσμα και σε εκτεταμένα τεστ που πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους φιλοξενούμενους στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη στη Δομή εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα προστασίας (αυστηρή καραντίνα) σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στις κοινές υπουργικές αποφάσεις, για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στη Δομή θα είναι συνεχείς και η κατάσταση θα επανεξετάζεται διαρκώς.

Ο Δήμος Ζηρού με αίτημά του προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να πραγματοποιηθούν,για δεύτερη φορά, προληπτικά δωρεάν τεστ COVID 19 στη Φιλιππιάδα για τον γενικό πληθυσμό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διασποράς στον γενικό πληθυσμό λόγω των θετικών κρουσμάτων σε διαμένοντες του Κέντρου Φιλοξενίας, έπειτα από τα αυστηρά μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται ήδη στη Δομή, δεν υφίσταται.

Συνιστάται ωστόσο στους πολίτες να συνεχίσουν ν’ ακολουθούν και να τηρούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Ο Δήμος Ζηρού παραμένει σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συναγερμός στο Στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα μετά τη συρροή κρουσμάτων COVID 19-
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8670061817089362569

Τα καλύτερα

item