Κορονοϊός: Ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού - Εμβόλιο και σε νοσοκομεία Κορονοϊός: Ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού - Εμβόλιο και σε νοσοκομεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού - Εμβόλιο και σε νοσοκομεία

Aνατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr οι εμβολιασμοί μεταφέρονται και στα νοσοκομεία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας

Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Και επειδή πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανό να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, σημειώνουν πηγές του ethnos.gr.

Ήδη ηλικιωμένοι που από χθες το βράδυ κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καλούνται να πάνε σε νοσοκομείο για να κάνουν το εμβόλιο

Επισήμως με βάση την ενημέρωση που έχει σταλεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του υπουργείου υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού.

Πάντως η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

Ο Διοικητής της Α ΥΠΕ στο ethnos.gr

Ο Διοικητής της Α ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης μιλώντας στο ethnos.gr σημειώνει ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας να γίνονται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία. Όπως τονίζει: «Ήταν δική μου εισήγηση στο υπουργείο ήταν να μπουν και στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί. 

Είχα ήδη επικοινωνήσει με το προσωπικό και τα αρμόδια όργανά τους και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται πρόσθετα καθώς διατηρήσαμε τις «γραμμές» των εμβολιασμών που είχαμε ανοίξει για το υγειονομικό προσωπικό».

Έτσι σύμφωνα με τον κ.Στάθη στην Α’ Υγειονομική Περιφέρεια θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και συνολικά θα υπάρχουν 245 σημεία για το εμβόλιο. Τα 193 στα Κέντρα Υγείας και τα υπόλοιπα στα νοσοκομεία.

«Δεν θα επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία από τη διαδικασία» καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ.Στάθης στο ethnos.gr.


Πηγή: ethnos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός: Ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού - Εμβόλιο και σε νοσοκομεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8163954703354495390
Σχόλια
item