Άρτα: Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός στην Άρτα – Σημείο αναφοράς το Κέντρο Υγείας της πόλης (παλαιό νοσοκομείο)

Ξεκινά τις πρώτες μέρες του 2021 ο εμβολιασμός στην Άρτα. Την ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Κέντρο Υγείας (παλαιό νοσοκομείο) της πόλης, την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας.

Ενόψει έναρξης των εμβολιασμών, ο κ. Κοντοζαμάνης, ύστερα από πρόσκληση του Γιώργου Στύλιου, επισκέφτηκε την Άρτα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή «το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για την πόλη της Άρτας, προβλέπει την λειτουργία τριών εμβολιαστικών κέντρων. 

Τα δύο από αυτά βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) και το τρίτο στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ). Και τα τρία κέντρα στεγάζονται στο παλαιό Νοσοκομείο Άρτας».

Επιπλέον, με βάση το Εθνικό Σχέδιο, για την ευρύτερη περιοχή της Άρτας συγκροτούνται τρία επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα βρίσκονται στα ΚΥ Βουργαρελίου, Αγνάντων, και Καλεντίνης. 

«Η όλη διαδικασία -τονίζεται στην ανακοίνωση- θα πραγματοποιηθεί σε τρείς φάσεις. Στην πρώτη θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας (ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό), καθώς το προσωπικό και οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας. 

Κατά την δεύτερη φάση, όπου θα είναι διαθέσιμος και μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, θα εμβολιαστούν άτομα ηλικίας εβδομήντα ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων, καθώς και άτομα μικρότερης ηλικίας που πάσχουν από ασθένειες που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19. 

Τέλος, κατά την τρίτη φάση, θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός και ειδικότερα άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υφυπουργός Υγείας και ο βουλευτής Άρτας, είχαν επαφές με τη διοίκηση και το προσωπικό, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Ο διευθυντής του ΚΥ Άρτας, Βησσαρίων Καραδήμας, επισήμανε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα να δεχθούν τα εμβόλια και να υλοποιήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο διοικητής και ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου, Βαγγέλης Ντάκουλας και Γεώργιος Σιντελές, αντίστοιχα, οι οποίοι ανέφεραν ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών.

Δήλωση Γιώργου Στύλιου

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Στύλιος, δήλωσε: «Η επιχείρηση “Ελευθερία” ξεκίνησε. Από τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στην πόλη μας. 

Με την συνδρομή της επιστήμης θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι ένα εθνικό στοίχημα, το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πρόγραμμα και μεθοδικότητα. 

Ο εμβολιασμός, εκτός από πράξη αυτοπροστασίας, είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, ακόμα και στους πιο δύσπιστους και με όπλο την σωστή ενημέρωση να διαλύσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες τους. 

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Πηγή: taxydromosartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός στην Άρτα – Σημείο αναφοράς το Κέντρο Υγείας της πόλης (παλαιό νοσοκομείο)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2495375554126744268
item