Δένδιας: Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη θα αφορά και στο ανατολικό τμήμα

"Όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στην Κρήτη τότε αυτό προφανώς θα αφορά και στο ανατολικό κομμάτι και όχι μόνο στο νότιο" είπε από τη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνοντας ότι είναι ειλημμένη η απόφαση των Αθηνών για επέκταση και σε αυτό το τμήμα. 

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης τη σχετική διαβεβαίωση έλαβε χθες από τον υπουργό Εξωτερικών και ο ίδιος κατά την ενημέρωση των κομμάτων. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή ο κ. Δένδιας απαντώντας στην αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου πως η επέκταση στην Κρήτη θα πρέπει να αφορά και στο ανατολικό τμήμα είπε: "Έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες για την επέκταση των χωρικών υδάτων και προφανώς περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι".

Η δήλωση του κ. Δένδια ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει το παραμικρό κυριαρχικό της δικαίωμα και με δεδομένο ότι έρχεται ένα 24ωρο μετά από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θεωρείται ως ηχηρή απάντηση της Αθήνας. 

Σχολιάζοντας αιχμές της αντιπολίτευσης για διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον ίδιο ο κ. Δένδιας τόνισε ότι  δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα: «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να το εμφανίσουν ως απόκλιση αλλά δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά  υπογράμμισε. 

Ο κ. Δένδιας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο και ερμηνεία που δόθηκε σε τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι θα διαπραγματευόταν τα χωρικά ύδατα: "Αυτό αντιβαίνει την λογική. Κανείς δεν θα διαπραγματευόταν τα χωρικά ύδατα γιατί είναι θέμα κυριαρχίας» είπε.

Τέλος, απαντώντας και πάλι σε κριτική του κ. Κατρούγκαλου περί διπλού κέντρου άσκησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι διπλωμάτης και  υπό αυτή την έννοια είναι υφισταμένη του υπουργείου Εξωτερικών και δεν νοείται να ασκεί πολιτική εν αγνοία του υπουργού Εξωτερικών και έχω κάνει δήλωση ότι γνώριζα.

Το έκανα για να υπογραμμίσω ότι σε κρίσιμες στιγμές η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή ότι γίνονται κινήσεις εν αγνοία της μιας ή της άλλης πλευράς είναι καταστροφική».

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη θα αφορά και στο ανατολικό τμήμα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4107240022494128368
item