Νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Άντονι Μπλίνκεν -Τα συγχαρητήρια Δένδια Νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Άντονι Μπλίνκεν -Τα συγχαρητήρια Δένδια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Άντονι Μπλίνκεν -Τα συγχαρητήρια Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, συγχαίρει θερμά τον Άντονι Μπλίνκεν για την επικύρωση του διορισμού του ως νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού που βασίζεται σε κοινές αξίες» επισημαίνει στο Twitter.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

I warmly congratulate @ABlinken on his confirmation as the new @StateDept Secretary. I look forward to working together to further strengthen the robust 🇬🇷🇺🇸partnership, to promote peace &stability in the broader region& to enhance the transatlantic bond founded on shared values.

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 26, 2021

Ο Μπλίνκεν έχει εμπειρία στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς διετέλεσε αναπληρωτής ΥΠΕΞ από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017, όταν και τελείωσε η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα (είχε πάρει τη θέση του Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί). Σημειώνεται ότι και επί θητείας Κλίντον είχε θέση στο υπουργείο, ενώ ήταν και μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Επίσης, υπό την προεδρία του Ομπάμα υπήρξε αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ενώ παλαιότερα (2002-08) διετέλεσε ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, καθώς και διευθυντής Δημοκρατικού Προσωπικού της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, και μέλος της προεδρικής μετάβασης Ομπάμα-Μπάιντεν, από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009.


epirusblog.gr
5 of 5
Νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Άντονι Μπλίνκεν -Τα συγχαρητήρια Δένδια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 179758234674610132
Σχόλια
item