Άρτα: Ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην πόλη της Άρτας

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την συντήρηση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Άρτας, σύμφωνα με την σχετική σύμβαση που υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης κατασκευάστριας εταιρίας.

Στόχος του έργου, συνολικού προϋπολογισμού, 286.576,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου. 

Αποτέλεσμα του νέου αυτού έργου, είναι η ολοκληρωμένη και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών δημοτικού φωτισμού προς τους πολίτες η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα:

1) Στις οδούς Πέτρου Γαρουφαλλιά, Μουργκάνας, Μίλωνος, Αριστομένους, από πλατεία Κιλκίς έως Ζάρρα, σε τμήμα της οδού Πρωταγόρα, στη νέα διάνοιξη κάθετη στην οδό Σωκράτους, στον κυκλικό κόμβο Παπακώστα & σε τμήματα της οδού Αγ. Αρτεμίου θα γίνει εγκατάσταση νέου δικτύου οδικού φωτισμού με ιστούς 6 και 9 μέτρων και φωτιστικά led οδικού φωτισμού, κατασκευή υπόγειου δικτύου, τοποθέτηση υπέργειου δικτύου και σύνδεση με ΔΕΔΔΗΕ.

2) Στον πεζόδρομο της οδού Πριοβόλου και στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα γίνει επισκευή του υπόγειου δικτύου το οποίο κυρίως λόγω παλαιότητας και φθορών έχει καταστραφεί. Περιλαμβάνονται εργασίες εκσκαφής, τοποθέτησης σωλήνα και καλωδίων, επανεπίχωση και πλήρης αποκατάσταση.

3) Στην πλατεία Γραμμενίτσας και στον πεζόδρομο των Αγ. Ταξιαρχών θα γίνει τοποθέτηση νέων πίλλαρ και σύνδεση με αυτά των υφιστάμενων δικτύων και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

4) Τέλος, στην διασταύρωση της οδού Σκουφά με την οδό Ζάρρα θα γίνει αποξήλωση των υφισταμένων ιστών και των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και θα γίνει εγκατάσταση νέου δικτύου με ιστούς 9 μέτρων και φωτιστικά σώματα led οδικού φωτισμού.

Το σχόλιο του Δημάρχου, για τη νέα αυτή παρέμβαση καθημερινότητας: «Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού δίνει μια διαφορετική αίσθηση, περνάμε σε μια φωτεινή πόλη όπως πρέπει να είναι η Άρτα και ολόκληρος ο Δήμος μας. 

Με αυτή την παρέμβαση αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, επιτυγχάνουμε μεγάλη οικονομία στους δημοτικούς μας πόρους, εξοικονομούμε ενέργεια και φωτίζουμε ακόμα περισσότερο, αξιοθέατα, πλατείες, παιδικές χαρές. 

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Πηγή: maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην πόλη της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3143618723509044800
item