''Βόμβα'' Παρλί για αμυντική συμφωνία: ''Θα την επισημοποιήσουμε σύντομα!''

Aθήνα-Παρίσι ''πνίγουν'' τα τουρκικά σχέδια

HΓαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει τον Ελληνισμό και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Οι ΗΠΑ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν την Τουρκία, ενώ η ΕΕ κάνει τα ''στραβά'' μάτια στις τουρκικές προκλήσεις. 

Στην Ανατολική Μεσόγειο θα αναπτυχθεί το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και μάλιστα θα έχει ως συνοδεία και ελληνική φρεγάτα στην ομάδα μάχης. 

Την άφιξη του Charles de Gaulle σας την είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα. 

Προφανώς, δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, ιδιαίτερα με την τουρκική προκλητικότητα της Άγκυρας σε θαλάσσιες περιοχές που διεκδικεί Ελλάδα και Κύπρος, δείχνουν πως η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένδειξη αλληλεγγύης για την Αθήνα και τη Λευκωσία, τις οποίες υποστηρίζει το Παρίσι εναντίον της Άγκυρας.

Η  Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων χθες, ότι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ενώ το περίφημο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, υπό τη συνοδεία φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Ειδικότερα, η Γαλλία θα συμμετέχει:  

στην άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ», με την ανάπτυξη μακράς εμβελείας αεροπορικών δυνάμεων, που θα συμπεριλαμβάνει έως και 170 αεροπόρους, τέσσερα “Rafale”, δύο Α400M “Atlas” και ένα MTT “Phoenix”.

στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που διοργανώνεται εδώ στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 22 Απριλίου με τέσσερα «Μιράζ 2000» και οκτώ “Rafale” στο πλευρό αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεων από το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία. 

Στο Παρίσι έχει σημάνει συναγερμός λόγω των ενεργειών της Τουρκίας, καθώς  έντονη είναι η ανησυχία της γαλλικής ηγεσίας για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας.  

''Βόμβα'' Παρλύ για την αμυντική συνεργασία 

''Στα θέματα άμυνας, οι ελληνογαλλικές σχέσεις έχουν ανέλθει στο ανώτερο επίπεδό τους εδώ και μία δεκαετία, όπως το αποδεικνύουν οι περίπου δώδεκα υπουργικές συσκέψεις και η επίσκεψη του Γάλλου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα, το 2019. 

Σημαντικά στοιχεία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης όπως αναφέρθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε σύσκεψη ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο και τον Ελληνα πρωθυπουργό, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ειδικότερα μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας. 

Συνεχίζουμε βέβαια την εργασία στο θέμα αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις θα είναι δυνατό.''

Πηγή: pentapostagma.gr

epirusblog.gr
5 of 5
''Βόμβα'' Παρλί για αμυντική συμφωνία: ''Θα την επισημοποιήσουμε σύντομα!''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6122941092194292725
item