Γιάννενα: ΠΕΑΚΙ – «Αγώνας» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου

Την άμεση εξέταση των φακέλων για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου για το μεγάλο έργο, ζήτησε από την Γ.Γ.Α., η Επιτροπή Διοίκησης – Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Κλειστό της Λιμνοπούλας.

Ασφυκτική πίεση προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ασκεί η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, να μην «κολλήσει» στα γνωστά πλέον γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου των Ιωαννίνων που αποτέλεσε στόχο των προηγούμενων διοικήσεων του ΠΕΑΚΙ αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής που επιχείρησε να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έφτασε πριν από λίγους μήνες στο στάδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Ωστόσο, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, εν αναμονή της ανάδειξης προσωρινού αναδόχου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, διαπιστώνοντας πως η καθυστέρηση στην ανάδειξη αναδόχου μπορεί να απειλήσει το ίδιο το έργο.

Έτσι σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην Γ.Γ.Α. ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας και ο αντιπρόεδρος Χάρης Λαζάνης αντίστοιχα, απαίτησαν την άμεση εξέταση των φακέλων και την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Αξίζει δε να σημειωθεί όπως ανέφερε ο κ. Κολόκας ότι το ΠΕΑΚΙ κατέβαλε ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ περίπου για τους όρους σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, κάτι όμως που προβλέπεται από την προκήρυξη να καλυφθεί από τον ανάδοχο.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ούτε μία εβδομάδα και αυτό τονίσαμε στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ γιατί οι προθεσμίες τρέχουν. 

Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές Φεβρουαρίου κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών θα βρίσκεται στα Γιάννενα για τον απαιτούμενο έλεγχο και ότι στο ίδιο διάστημα θα έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρεμβάσεις στο Κλειστό της Λιμνοπούλας

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Η νέα εικόνα του αγωνιστικού χώρου, των κερκίδων, όπως όμως των αποδυτηρίων και των άλλων βοηθητικών χώρων του γυμναστηρίου της Λιμνοπούλας δεν θυμίζει σε τίποτε μία αθλητική εγκατάσταση που έχει ξεπεράσει τα 40 χρόνια λειτουργίας.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση του συστήματος ψύξης – θέρμανσης που θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της εγκατάστασης να κάνουν προπονήσεις και αγώνες σε ακραίες συνθήκες είτε αυτές αφορούν το χειμώνα είτε το καλοκαίρι.

«Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους όσοι έρχονται και βλέπουν τη νέα εικόνα, ενώ μόλις δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων θα είμαστε έτοιμοι για να λειτουργήσουμε. 

Είναι μία μεγάλη παρέμβαση σε πολλά επίπεδα που καθιστά σύγχρονο και λειτουργικό, με ενεργειακή αυτονομία και μεγάλη εξοικονόμηση κόστους, το ιστορικό γυμναστήριο της πόλης», τόνισε ο κ. Κολόκας.

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΕΑΚΙ – «Αγώνας» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9221626328750719993
item