Καταρρέει η κυβέρνηση Κόντε – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά Σαλβίνι

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία, έπειτα από την απόφαση του Ματέο Ρέντσι να αποσύρει τους δυο υπουργούς του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν, την ώρα που η κυβέρνηση Κόντε -όπως όλα δείχνουν- στην παρούσα φάση δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δείχνουν μια υπεροχή της συντηρητικής παράταξης.

Δημοσκοπική έρευνα, την οποία παρουσίασε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, δείχνει ότι η «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι αγγίζει ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών

Παράλληλα, το εθνικιστικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», φαίνεται να πείθει το 17,2% των Ιταλών και η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 5,9%.

Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Κόντε, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 19,4% και τα «Πέντε Αστέρια» δεν ξεπερνούν το 14,7%.

Σχετικά με τις μικρότερες κυβερνητικές δυνάμεις, την Ιταλική Αριστερά θα ψήφιζε το 3,8% των ερωτηθέντων και το κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι, το οποίο μόλις αποχώρησε από την κυβέρνηση, το 2,9%.

Με τα ποσοστά αυτά και σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η «Λέγκα», τα «Αδέλφια της Ιταλίας» και η «Φόρτσα Ιτάλια», σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών, θα μπορούσαν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, βέβαια, αν το κόμμα του Μπερλουσκόνι -το οποίο έχει σαφώς μετριοπαθέστερο προφίλ από εκείνο των συμμάχων του- θα αποφασίσει όντως να κατέβει μαζί τους στις εκλογές (όταν αυτές προκηρυχθούν) ή αν θα προτιμήσει να συμμαχήσει με άλλες, μικρότερες κεντρώες δυνάμεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Καταρρέει η κυβέρνηση Κόντε – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά Σαλβίνι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8813169296319591517
item