Κίνδυνος για την Αττική από το ορφανό κρούσμα της μετάλλαξης του κορωνοϊού Κίνδυνος για την Αττική από το ορφανό κρούσμα της μετάλλαξης του κορωνοϊού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κίνδυνος για την Αττική από το ορφανό κρούσμα της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Eνα ακόμη κρούσμα από την μετάλλαξη του κορωνοϊού της Μεγάλης Βρετανίας εντοπίστηκε στην Αττικής.

Με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να φτάνει τα 27 κρούσματα της μετάλλαξης, ενώ την ίδια στιγμή οι εικόνες κοσμοσυρροής στην κεντρική αγορά της Ερμού αυξάνουν την ανησυχία.

Εύθραυστη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, με τους αριθμούς της πανδημίας να βρίσκονται μεν σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά με ισχυρή πάντα τη δυνατότητα του κορωνοϊού να φέρει τη μεγάλη ανατροπή.

Η παρουσία του παραλλαγμένου στελέχους στην Αττική και μάλιστα με τη μορφή «ορφανού» κρούσματος, δηλαδή μόλυνσης που προκλήθηκε όχι μετά από ταξίδι σε χώρα που ενδημεί ο συγκεκριμένος ιός, αλλά από εγχώρια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, μεγαλώνει την αγωνία για την πολυπληθή πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο νέος εξελιγμένος ιός έχει βελτιώσει την ικανότητά του να εισβάλλει στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και συγκεκριμένα στην πρωτεϊνη ακίδα και να προκαλεί ευκολότερα και ταχύτερα τη λοίμωξη του κορωνοϊού.

epirusblog.gr
5 of 5
Κίνδυνος για την Αττική από το ορφανό κρούσμα της μετάλλαξης του κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4728214822830121425
Σχόλια
item