Ήγουμενίτσα: Τι θα γίνει τελικά; Θα δοθεί ή δεν θα δοθεί; - το κτίριο, που στεγαζόταν παλαιά το Κέντρο Υγείας;

Είχε ανακοινωθεί δημόσια, από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι το κτίριο, που στεγαζόταν παλαιά το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, θα αποδοθεί στο Δήμο, αλλά και σε άλλους φορείς για χρήση.

Μέχρι στιγμής  κανείς δεν ξέρει πως προχωρά η επίσημα η  διαδικασία, παρότι ο Δήμος έχει εγκαταστήσει σ' αυτό του Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το κτίριο αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, καθώς εκεί μπορούν να λειτουργήσουν και δημοτικές δομές, όπως, για παράδειγμα, παιδικός σταθμός, αφού ανασκευαστεί, βέβαια.

Το θέμα της παραχώρησης αυτού του κτιρίου έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. 

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κάτσης: "Το κτίριο των 1246 τ.μ. στο οποίο στεγαζόταν έως τη μεταφορά του το Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας, έμεινε ελεύθερο προς χρήση ή αξιοποίηση. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος είχε παραχωρήσει και το οικόπεδο στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να χτιστεί το Κέντρο Υγείας, με αίτημα του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ζήτησε την παραχώρηση του συνόλου του εν λόγω κτηρίου, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη, κατά την επίσκεψή του τον Ιούνιο του 2020 στη Θεσπρωτία, το κτίριο θα παραχωρούνταν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και σε άλλους φορείς, ώστε να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες. 

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη και σαφής ενημέρωση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ή το Υπουργείο Υγείας, ούτε για το εάν έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης, ούτε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή, ούτε και για το εάν θα περιλαμβάνει τη συνολική παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας".

Επειδή το κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, και μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στη στέγαση δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας και στην ανάπτυξη νέων, που θα εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία, με την Ερώτησή του, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ζητά από τον Υπουργό Υγείας σαφές χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση του κτιρίου στον οικείο Δήμο.

Επίσης ρωτά εάν η παραχώρηση στο Δήμο αφορά το σύνολο του κτηρίου, και αν όχι, ποιοι είναι οι άλλοι φορείς στους οποίους θα παραχωρηθεί μέρος αυτού.


epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Τι θα γίνει τελικά; Θα δοθεί ή δεν θα δοθεί; - το κτίριο, που στεγαζόταν παλαιά το Κέντρο Υγείας;
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2624136766212265303
item