Γιάννενα: Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,επισκέφτηκε το πτηνοσφαγείο της «Πίνδος»

«Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με επικεφαλής των πρόεδρο του, Νίκο Έξαρχο επισκέφτηκε το πτηνοσφαγείο της «Πίνδος» πρωτοχρονιά το βράδι, μέχρι τα ξημερώματα, εκεί που η παραγωγή δεν γνωρίζει γιορτές και σχολές.

Σκοπός της πρωτοχρονιάτικης παρέμβασης ήταν η ενημέρωση των εργατών για τις προκλητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία με στόχο την επιβολή «σιγής νεκροταφείου» ώστε να ξεμπερδέψει με κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης μέσα στο εργοστάσιο.

Απόδειξη αυτού η πρεμούρα της εργοδοσία να αποτρέψει την ενημέρωση των εργατών καλώντας την αστυνομία ώστε να επιβάλει την απομάκρυνση των συνδικαλιστών. Η σθεναρή αντίσταση του Εργατικού Κέντρου επέβαλε στη πράξη το δικαίωμα των εργατών να έχουν τα σωματεία μέσα στο χώρο εργασιας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν οι καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που αποκάλυψαν την μετατροπή του πτηνοσφαγείου σε πηγή διασποράς του κορωνοϊού τον Νοέμβριο όταν αρρώστησαν κατά δεκάδες οι εργάτες και οι οικογένειες τους για να «σώσουν» τα κέρδη της επιχείρησης.

Πρόφαση για τις απολύσεις η «μη παραγωγική εργασία», όταν μάλιστα με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν επιβληθεί εξαντλητικά ωράρια των 12-14ωρών, χωρίς ρεπό για εβδομάδες ολόκληρες και δουλεύουν τις Κυριακές από τον Αύγουστο!

Το κλιμάκιο συνομίλησε με δεκάδες εργάτες από διάφορες βάρδιες αναμεσά στους οποίους και με συνάδελφους απολυμένου που απέργησε στις 26 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας. 

Μέσα από τις μαρτυρίες των ιδίων των εργατών αποκαλυφτήκαν τα ψέματα τις εργοδοσίας για τους «τεμπέληδες» επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι οι προσχηματικές απολύσεις στρώνουν το έδαφος για δεκάωρα, για απλήρωτες υπερωρίες, για μείωση μισθών και ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος.

Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε τους εργάτες να γυρίσουν μπούμερανκ της απολύσεις, να επιβάλουν την επαναπρόσληψη των συνάδελφων τους, να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα.»

Πηγή: epirusgate.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,επισκέφτηκε το πτηνοσφαγείο της «Πίνδος»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3217498705526494858
item