Πώς θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω

Ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα της ζωής, είναι να μάθουμε να αφήνουμε το παρελθόν πίσω μας. Όλοι μετανιώνουμε για πράγματα και λάθη που κάναμε, για λόγια που είπαμε, για σφάλματα των οποίων οι συνέπειες, μας πληγώνουν ακόμη.

Οι σκέψεις «και αν είχα κάνει αυτό, και αν είχα κάνει το άλλο», μας αναγκάζουν να σκαλίζουμε τα περασμένα ξανά και ξανά. Έχουμε όμως, μία επιλογή: είτε να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να προχωρήσουμε, είτε να συνεχίσουμε να μοιρολογάμε.

Πώς όμως θα το κάνεις αυτό;

1. Βρες τα πράγματα που σε κάνουν να θυμάσαι το παρελθόν

Από φωτογραφίες, μυρωδιές ή, ακόμη, και κάποια συναισθήματα. Αν αναγνωρίσεις τα πράγματα που σου θυμίζουν τις άσχημες αυτές καταστάσεις και σε φέρνουν σε αμηχανία μόλις τα αντιμετωπίζεις, είναι και πιο εύκολο για να πας παρακάτω. Δε σημαίνει, όμως, ότι με το που τα αναγνωρίσεις θα τα υπερνικήσεις κιόλας!


2. Επέτρεψε στον εαυτό σου τα λάθη

Μπορεί τα φαντάσματα του παρελθόντος σου να έχουν να κάνουν με διάφορα λάθη που έκανες. Ή, ακόμα, να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη στην αντιμετώπιση του παρελθόντος αυτού! Όμως, πρέπει να ηρεμήσεις! Να χαλαρώσεις! Πάντα κάνουμε λάθη! Απλά, αποδέξου το!

3. Προσπάθησε να αλλάξει οπτική

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι τα πράγματα. Θα σε απομακρύνει από τα κουτάκια που έχεις βάλει τον εαυτό σου και θα μπορέσεις να αποδεχτείς καλύτερα όλα αυτά που σου έχουν συμβεί. Είναι μία δύσκολη και επώδυνη διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει και να επιτευχθεί!

4. Αποδέξου ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Και, ειδικά, οι άνθρωποι! Καλύτερα είναι να αφήσεις το άτομο αυτό που σου έχει προκαλέσει τόσο πόνο στο παρελθόν και να συνεχίσεις μπροστά! Να κάνεις βήματα για να καλυτερεύσεις το μέλλον σου. Ο άνθρωπος αυτός ανήκει σε μία άλλη περίοδο της ζωής σου από αυτή που είσαι τώρα!

5. Κλάψε

Η επιστήμη έχει δείξει ότι το κλάμα είναι κάτι που βοηθάει στην επούλωση αρκετών πληγών. Σε κάνει να ξεσπάς και να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου. Γι αυτό μην ντρέπεσαι, μη φοβάσαι! Κλάψε!

6. Προσπάθησε να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Οι αρνητικές σκέψεις θα επανέρχονται κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Όμως, αν θέλεις να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να τις αντιμετωπίσεις. Να τις επανεξετάσεις και να τις βάλεις σε καινούρια προοπτική. Οπότε, μάθε να ζεις με αυτές. Να τις κάνεις και μετά να τις διώχνεις δίνοντας τα σωστά επιχειρήματα!

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2729104157951913004
item