Άρτα: Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπ/Γών Άρτας αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα Άρτα: Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπ/Γών Άρτας αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπ/Γών Άρτας αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Άρτας αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 13:30 στη Διεύθυνση Π.Ε. Άρτας, ( θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας) με αφορμή αιφνιδιαστική απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από 13:00 σε 13:10.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, που υπογράφουν η Πρόεδρος Λάμπρου Δήμητρα και ο Γενικός Γραμματέας Παλαιοδήμος Γεώργιος, το Δ.Σ. του Συλλόγου ομόφωνα , θεωρεί ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχοντας παντελή αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων των σχολείων «αναστατώνει», χωρίς λόγο, την εκπαιδευτική καθημερινότητα.

«Μόλις δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, με αιφνιδιαστική απόφαση που υπέγραψε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Β΄ 83/15-1-2021), τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από 13:00 σε 13:10 δίχως καμία αιτιολόγηση αυτής της επιλογής και, κατά την προσφιλή τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., δίχως προηγούμενο διάλογο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε επιτακτικά, προτάσσοντάς το, το θέμα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με την κα Υφυπουργό και τη Γενική Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης, για να λάβει την «απίστευτη» απάντηση ότι η τροποποίηση-αύξηση του ωραρίου έγινε έπειτα από τηλεφωνήματα γονέων νηπίων προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.!!! 

Το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει εκπαιδευτική πολιτική με βάση τα τηλέφωνα που δέχεται!! Τέτοια υπευθυνότητα και σοβαρότητα!(…) Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια ακόμη αύξηση ωραρίου των νηπιαγωγών μετά από αυτήν που τους επιφύλασσε το Π.Δ. 79/2017.

Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα είναι ήδη από τα υψηλότερα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας. 


Δηλώνουμε πως δεν θα αποδεχτούμε κανένα σχέδιο αλλαγής του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με το πρόσχημα της πανδημίας. 


Δεν είναι δυνατόν το φιλότιμο των εκπαιδευτικών να αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης, για μια ακόμη φορά, σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων.


• Καταγγέλλουμε τόσο την τακτική όσο και το περιεχόμενο και απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση.
• Απαιτούμε, η Υπουργός Παιδείας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους εκπαιδευτικούς και να πάψει η διγλωσσία και η κοροϊδία λέγοντας άλλα σε εμάς κι άλλα στα στελέχη εκπαίδευσης 
• Ζητάμε χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων κτιρίων νηπιαγωγείων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα , διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τραπεζοκόμων.


Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουν το δυναμικό τους παρών».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπ/Γών Άρτας αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3287905926080604336
Σχόλια
item