Τι σημαίνει το γουργούρισμα στην κοιλιά;

Επικρατεί η άποψη ότι το γουργούρισμα στην κοιλιά σημαίνει ότι πεινάμε . Είναι αλήθεια αυτό; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο…

Τι σημαίνει το γουργούρισμα στην κοιλιά ;

Πολλές φορές νομίζουμε ότι το έντερο κάνει θόρυβο επειδή έχει αδειάσει κ το εκλαμβάνουμε ως αίσθημα πείνας. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τροφή. Επίσης πολλοί άνθρωποι γουργουρίζουν αμέσως μετά το γεύμα.

Το γουργούρισμα είναι ο ήχος που δημιουργείται από τις συσπάσεις του εντέρου κατά την διάρκεια της πέψης κ είναι φυσιολογικό. 

Αυτή η διαδικασία συμβαίνει καθώς τα οξέα που δημιουργούνται στο στομάχι μετατοπίζονται στο έντερο με αποτέλεσμα την διαρκή σύσπαση του. Αυτό μεταφράζεται ως γουργούρισμα. Μια άλλη αιτία για το γουργούρισμα είναι το έντονο στρες που μπορεί να αισθανόμαστε, εφόσον μπορεί να αυξήσει την συχνότητα των συσπάσεων.

Τι γίνεται όμως όταν η συχνότητα του γουργουρίσματος γίνεται δημόσια κ μας φέρνει σε δύσκολη θέση; Όπως όλα τα προβλήματα μπορεί να ελεγχθεί. Αρχικά πρέπει να βρούμε τρόπο να αποφύγουμε το άγχος και να περιορίσουμε τις τροφές που αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου. 

Συγκεκριμένα: Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά που δεν περιέχουν λακτόζη γιατί μπορεί να έχετε δυσανεξία χωρίς να το γνωρίζετε. Περιορίστε τη λήψη σιτηρών και οσπρίων, που έχουν έντονη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αυξάνουν τις συσπάσεις του εντέρου.

Αποφύγετε να τρώτε αργά το βράδυ. Αποφύγετε τα τηγανητά, τα λιπαρά γεύματα, τους χυμούς φρούτων και τα καρυκεύματα που ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα. Μειώστε την κατανάλωση ανθρακούχων και αλκοολούχων ποτών. 

Πίνετε άφθονο νερό μετά από κάθε γεύμα αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας. Βοηθά στην πέψη και στην μείωση των συσπάσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι σημαίνει το γουργούρισμα στην κοιλιά;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4003365520227419057
item