Ο Μακρόν δεσμεύεται ότι δεν θα επιτρέψει καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γαλλία

«Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί», υποσχέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του μετά τις κατηγορίες για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Το τελευταίο τετραήμερο κύλησε σχετικά ήρεμα στη Γαλλία με εξαίρεσημερικά παράνομα πάρτι στην αλλαγή του χρόνου με το μεγαλύτερο να συγκεντρώνει μέχρι και 2.500 άτομα στη Βρετάνη. 

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος Μακρόν προσπάθησε να στείλει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το 2021: «Αντέξαμε ως έθνος τη χρονιά που πέρασε χάρη στην ενότητα. Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε το 2021».

Αντί να εμφανιστεί, όπως τις περασμένες χρονιές, ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής, ο οποίος απαριθμεί τις μεγάλες προκλήσεις για τους Γάλλους τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος Μακρόν αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού του διαγγέλματος για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία, που καλπάζει στη χώρα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Γαλλία : Από αύριο εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές άνω των 50

Ο Μακρόν αναφέρθηκε, όπως μεταδίδει η DW, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και επιστημόνων ότι καθυστερούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα. 

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση και τόνισε: «Όποιος Γάλλος το επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί». Λίγο πριν κλείσει η χρονιά ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι από αύριο, Δευτέρα, εκτός από τους υπερήλικες ξεκινά ο εμβολιασμός νοσηλευτών άνω των 50 ετών.

Εν συντομία ο Μακρόν αναφέρθηκε στο μήνυμά του στη διαχείριση των επιπτώσεων του Brexit υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ενωμένης Ευρώπης, στην οποία η Γαλλία διαδραματίζει, όπως τόνισε, πρωτεύοντα ρόλο: «Καταφέραμε να πείσουμε τη Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη για την αναγκαιότητα ενός καθοριστικού και εκτενούς προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας». 

Η κριτική της αντιπολίτευσης στα λεγόμενα Μακρόν δεν άργησε. Καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έκανε ο πρόεδρος, ο οποίος έχει χάσει την επαφή με την καθημερινότητα των Γάλλων, δήλωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μακρόν δεσμεύεται ότι δεν θα επιτρέψει καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γαλλία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4332185680762334027
item