Γιάννενα: Θέμα χρόνου η μεταφορά των προκάτ

Τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν, καλώς εχόντων των πραγμάτων οι μαθητές θα βρεθούν στις αίθουσες έχοντας αφήσει πίσω την πανδημία, θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα σχολεία στο παλιό «Χατζηκώστα».

Πρόκειται για το 1ο νηπιαγωγείο αλλά και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων, που εδώ και χρόνια αναζητούν στέγη, με τις διαδικασίες να βρίσκουν πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις.

Η εγκατάσταση των προκατασκευασμένων κτιρίων είναι πλέον θέμα χρόνου, μετά την εντατική συνεργασία δήμου Ιωαννιτών και περιφέρειας Ηπείρου, και αναμένεται η μετεγκατάσταση των δύο παραπάνω σχολείων να γίνει πραγματικότητα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, με αφορμή τον απολογισμό της αντιδημαρχίας Παιδείας, το θέμα βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου.

Ήδη εξάλλου, από την περιφέρεια, έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τη μεταφορά και την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτιρίων και τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν μαθητές.

Επίσης, οι κτιριακές υποδομές θα ενισχυθούν με το νέο νηπιαγωγείο στους πρώην Στρατιωτικούς Φούρνους, ενώ στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η μεταφορά των Πειραματικών Σχολείων στο πανεπιστήμιο, σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό. 

Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στον Κατσικά και το Νεοχωρόπουλο με αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Το Τμήμα Παιδείας, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τις Σχολικές Επιτροπές, υλοποιεί πολλαπλές δράσεις για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου που αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής», πρόσθεσε ο κ. Ελισάφ.

Το τμήμα Παιδείας έχει υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» αίτημα χρηματοδότησης για την εκπόνηση Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου στα κτίρια που στεγάζονται 113 σχολικές μονάδες του δήμου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης, προχωρά η πιστοποίηση σε αθλητικές σχολικές εγκαταστάσεις και τα αθλητικά όργανα, συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης ραμπών ΑμεΑ και πυρασφάλειας στα σχολικά κτίρια. 

Η μελέτη του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη το έργο «Αναβάθμιση και επισκευή σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και πρόσφατα εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση για να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Έχει δημοπρατηθεί το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων και των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων αυτών», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ενώ εκπονείται η μελέτη για το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

«Στόχος όλων των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση των υποδομών όλων των σχολικών συγκροτημάτων έτσι ώστε να αλλάξει η εικόνα τους καθώς και η ασφαλής χρήση τους», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θέμα χρόνου η μεταφορά των προκάτ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9117134283193133284
item